“Open source?”

A berättade imorse om en lärare i Austin, Texas, som tydligen lever i en värld där begreppet open source och fri programvara inte existerar. Läraren ska ha konfiskerat LiveCD’s med Linux som en av eleverna demonstrerat och delat ut till sina klasskamrater. Läraren skrev därefter ett argt och fulltständigt sanslöst brev till teamet bakom den aktuella Linux-dist:en. Läs artikeln på Slashdot.org här.

För vissa är det tydligen helt omöjligt att tänka sig att programvara kan vara gratis och samtidigt helt laglig. I det brev som läraren i Texas skrev till Mr Starks, grundaren av HeliOS-teamet (alltså utvecklingsteamet för den i Austin-skolan numera bannlysta Linux-dist:en) hävdar läraren bestämt att Windows är det enda operativsystem som finns på i princip alla datorer i världen. I det här fallet kan man nog lugnt påstå att Microsoft lyckats med sin världsomfattande hjärntv…jag menar marknadsföring. 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest