Ett oväntat erbjudande

I onsdags kväll ringde min mobiltelefon. Inget konstigt med det egentligen men jag kände inte igen numret så jag tänkte att det nog var någon dryg och jobbig telefonförsäljare eller dylikt. A och hans kompis var hemma och pluggade och lyssnade på musik. Därför hörde jag inte riktigt vad tjejen på andra sidan linjen sa och jag lyssnade nog inte helt engagerat heller. Hon pratade om fotografering och sånt och jag var helt säker på att hon hade ringt fel. Men så nämnde hon ett namn som jag kände igen, M’s kusin (som förövrigt också heter M och som var med till Sälen i våras). Då fick jag anstränga mig lite och leta reda på en plats i lägenheten där det var lite tystare. Där fick tjejen på andra sidan linjen repetera det hon sagt.

Det hela gick ut på att M’s kusin varit på en fotosession där hon blivit stylad och sminkad och sedan fotograferad. Det hela var helt gratis men man fick köpa bilderna ifall man ville. Hon hade sedan fått ge samma erbjudande till några andra personer hon kände och då hade hon bland annat gett ett sådant erbjudande till mig. Man får även ta med sig fem “vänninor” till fotograferingen. Jag bad om att få återkomma eftersom dom ville genomföra det hela så snart som möjligt. De jag tänkte bjuda med bor dessutom utanför stan så då krävs det ju lite planering.

Jag har nu sammanställt ett litet gäng. Det blir jag, min svägerska (min brors flickvän alltså), en kompis till henne och S från Skövde. Jag frågade även A’s lillasyster men hon har börjat jobba och slutar ganska sent på eftermiddagen och kunde helt enkelt inte komma ifrån. Tråkigt, hon hade säkert tyckt att det hade varit roligt. Men det är ju rätt roligt att ha ett jobb att gå till också.

Vi ska ha med oss tre ombyten så att man fotas i tre olika outfits. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska välja än men en av outfitsen blir nog mina nya jeans kombinerat med en svart figursydd blus. Den andra blir nog en klänning och den tredje vet jag inte riktigt. Kanske går och köper något fräsigt. Ska i alla fall bli väldigt skoj. Jag blir ju aldrig bra på kort, i alla fall inte såna där spontantagna kort i sociala sammanhang. Många av korten från skolan är jag också långt ifrån nöjd med men mina studentbilder blev i alla fall ganska bra.

Fotograferingen kommer att bli på torsdag. Börjar bli lite nervös men ser samtidigt fram emot det jättemycket. Det är inte riktigt min grej att stå i fokus så där även om jag nog gillar det lite mer än vad jag vill erkänna. Men det beror ju lite på sammanhanget också. Sen är jag lite rädd för att bilderna ska bli en total katastrof. Kanske inte blir en enda en som blir det minsta bra.

Just nu är jag i vilket fall som helst alldeles för trött för att orka oroa mig för det. Jag börjar få vissa svårigheter med att hålla ögonen öppna framför datorn och jag undrar lite hur det ska gå ikväll. Vi ska ju på föreställning med jobbet. Hoppas verkligen det är något bra annars kommer jag att somna efter fem minuter, max. Sen ska några av oss ut och ta en öl och snacka lite skit. A ska sammanstråla med oss andra efter föreställningen. Om jag lyckats låta bli att somna under föreställningen så kommer det nog att ske efter en öl i alla fall…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest