SVT = trovärdiga? Vilket skitsnack!

Jag har idag läst ett oerhört tragiskt och betryckande inlägg i en blogg som jag kommer att börja läsa relativt noga framöver.

I början av augusti la en väldigt okänslig och inte särskilt eftertänksam person upp eupp ett mycket otrevligt material på The Pirate Bay. Ett material som jag varken tänker redogör innehållet för eller som jag själv inte tänker ta del av.

Denna handling och händelserna efter den har på något underligt vis gått mig helt förbi eftersom jag annars brukar ha både öron och ögon spetsade efter just denna typ av händelser.

För några veckor sedan, i programmet Debatt, (samma program som jag tipsade er läsare om i torsdags kväll, (ifall ni finns?)), hölls en väldigt oseriös och osaklig debatt. Jag såg inte programmet då det visades, eftersom jag undviker att titta på tv och därmed missar en hel del ointressanta saker men ibland, jag säger ibland och vid ytterst få tillfällen, även något riktigt intressant. Jag såg däremot programmet idag via SVT Play och har ägnat tiden sedan dess med att kolla upp ett och annat som framkom i detta program.

På det hela taget tycker jag att det är bättre att den person som helt felaktigt blev både påhoppad och anklagad för saker han inte gjort eller för saker som härstammar från rena faktafel, nämligen Peter Sunde, själv får redogöra för det inträffade.

Personligen kan jag bara beklaga att jag inbillade mig att vi åtminstone hade ett medieföretag kvar i Sverige som hade rapportering och granskning ur ett sanningsperspektiv som högsta prioritet. Det var dumt och väldigt naivt.

Jag, som många andra, känner med offrens familj och anhöriga i det brottsmål som varit objektet för hela den här mediecirkusen. Jag hoppas dock att även dom en dag ska se att det inte är Peter Sundes förtjänst att det som skedde skedde.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest