Snuvad på studentrabatten

Snuvad på studentrabatten

Eftersom jag kommer att läsa en kurs i IKT och kommunikationshandikapp nu under läsperiod två så har jag ju så klart betalat in kåravgift till Studentkåren i Skövde enligt konstens alla regler. Kursen är på distans så då betalar man inte lika mycket som för hetidsstudier, så klart.

Glad i hågen blev jag sedan när jag fick mitt Mecenat-kort och insåg att jag nu återigen kommer att kunna få studentrabatt hos SJ och en rad andra företag. Många visserligen helt meningslösa rabatter, men i alla fall.

Vad jag däremot inte tänkte på när vi bokade våra tågbiljetter till Skövde i veckan som gick, var att det bara är då man är heltidsstudent så man får rabatt hos SJ, SAS och SL, d v s inte om man gör så som jag och bara läser en enstaka kurs på deltid. Vad jag dessutom inte heller visste, eftersom det nu gått ett tag sedan jag pluggade senast men som jag blev varse om idag, är att om man är berättigad till studentrabatt så märks detta genom en SJ/SAS/SL-symbol på Mecenat-kortet. Detta hade jag helt förträngt. Dumt. Och något pinsamt blev det när konduktören påpekade det på tåget för lite mer än två timmar sedan.

Tur i oturen så var det en snäll konduktör som trodde på min uppriktighet om att jag inte visste det så han lät mig “passera” utan några vidare åtgärder.

Jag tror bestämt att jag börjar bli lite ringrostig på det här med studentrutiner…

Mecenatkort

Bilden visar att jag saknar SJ, SAS och SL-symbol på mitt kort, därmed ingen studentrabatt när jag åker tåg. 🙁

 

 

2 Comments

 1. Åsa
  Nov 3, 2008

  Hej gullet! Ja nedrans SJ. En enkel från Alingsås till Stockholm gick på över 600 pix för mig – gah!

  Jag har inte varit på intervjun en, jag ska på måndag eller tisdag – men jag lovar att meddela!

  Puss raring.

 2. Ilias Bennani
  Nov 4, 2008

  En annan förutsättning för att få SJ-rabatt är kanske att man har ett svenskt personnummer med de fyra sista siffrorna. *ler*

  Nåja, jag har i alla fall lagt in din födelsedag i min kalender.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest