Remember, remember…

Idag är det den 5:e november, ett datum som för många blivit något av en symbol för förändring och för framtiden. Alla som sett filmen V för Vendetta förknippar nog också datumet som en symbol mot förtryck och massövervakning.

Ironiskt nog kanske detta datum för alltid kommer att ha en avgörande roll för de flesta amerikaner eftersom USA nu har en ny president. En president som jag personligen tror och hoppas kommer att förändra mycket där borta, och för hoppningsvis till det bättre då så klart. Hans första utmaning kommer ju att bli finanskrisen. Det ska bli spännande, även för oss i Sverige och Europa att se hur han väljer att lösa detta problem. I övrigt hoppas jag att Obama väljer att arbeta mer på hemmaplan och reda ut många av de sociala problem som finns i USA, snarare än att lägga sig i andra länders angelägenheter för mycket. Då tänker jag så klart på Irak i första hand, men även Iran, Israel och Nordkorea.

Nej, nu börjar det blir brådis…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest