Oroande rykten om “Gömda”

Min kollega och bekant med bloggen Nömell.se har uppmärksammat att en journalist vid namn Monica Antonsson börjat gräva i den “sanna” historien om Mia Eriksson och böckerna Gömda, Asyl och Mias hemlighet. Dessa böcker beskriver Mia Erikssons liv på flykt med sin familj från “mannen med de mörka ögonen”, en flykt som utspelades på platser i Sveriges alla hörn och som till sist slutade i USA där Mia Eriksson nu lever ett lugnt liv med sin familj.

På sin blogg besvarar Monica Antonsson frågor från sin läsare och berättar även kort om sin kommande bok “Mia – Sanningen om Gömda” som tydligen ska avslöja sanningen om vad som egentligen hände eller inte hände under de åren som Mia Eriksson var på flykt.

Jag blir så klart lite oroad när jag läser Monicas blogg. Jag blev väldigt gripen av både Gömda och Asyl, men jag vet inte vilket som är mest skrämmande egentligen; Mia Erikssons påstådde livshistoria eller det faktum att den skulle vara påhittad? Vad jag dessutom finner intressant är att Monica Antonssons bok kommer att släppas i december, alltså mitt i julruschen. Det kan inte vara en tillfällighet att hon valt att släppa boken just då.

Nömell.se skriver också om hur tragiskt det vore för alla kvinnor och barn i Sverige som lever under verkliga hot ifall böckerna om Mia Eriksson inte skulle vara sann. Dessa kvinnor är beroende av att folk tror på dom och det dom utsätts för. Om något sånt här skulle avslöjas finns alltid risken för att folk som arbetar inom polis och socialtjänst drar öronen åt sig och finner det svårare att tro att den här typen av våld och förföljelse fatiskt sker, vilket i sin tur leder till att kvinnor och barn under hot inte får det skydd dom måste få.

I vilket fall som helst så lär jag nog läsa boken, tror inte att jag kan låta bli. Jag laddade precis ner Mia Erikssons nya bok; Emma – Mias dotter som ljudbok. Den handlar om Mias dotter Emma som under flera år haft svårt att förstå sina mammas val i livet med att inte berätta sanningen för sin dotter och det liv dom levt. Jag hoppas denna bok är bättre än Mias hemlighet som jag inte tyckte var jättebra…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest