Mina biffar suger

Mina biffar suger

För några år sedan när jag bodde i Skövde så gjorde jag ofta nötfärsbiffar och pasta till middag. Jag brukade peta ut biffarna på en skärbräda och ställa in i kylen. Sen när jag kom hem från träningen och var hungrig som ett djur var det bara att steka biffarna och koka pasta. Jättesmarrigt! Jag var kunglig på nötfärsbiffar!

Sen flyttade jag till Göteborg och av någon underlig anledning så glömde jag av nötfärsbiffar som maträtt. Det blev helt enkelt inte av att jag gjorde dom. Sen A kom in i mitt liv och presenterade mig för de italienska köttbullarna så har det blivit så att vi ofta gör dom istället för vanliga biffar när vi har köttfärs hemma.

Som omväxling har jag nu börjat göra biffar igen. Och efter två försök, med inte allt för lång tid emellan, kan jag konstatera att jag suger på att steka biffar. Dom går bara sönder! Goda blir dom visserligen, men hela idén med biffar är ju att dom ska vara runda, platta (nåja, inte för platta) och sitta ihop, inte se ut som uppstekt köttfärs! A klagar inte i alla fall, det är ju skönt. Jag får helt enkelt fortsätta göra biffar ibland så kanske jag lyckas trimma upp mina biffstekningsskills igen.

Biffar

Här ser dom ju rätt ok ut men värre blev det…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest