Massa katter och massa ljus

Massa katter och massa ljus

Nu var det en stund sedan J gick hem för att sova. Han har jobbat mycket och ska jobba ännu mera i veckan. Stackars J. Jag skänker honom en tanke och skriver ett julkort.

Vi har i alla fall hunnit prova tre sorters glögg ikväll. Blossas blåbärsglögg, Dufvenkroks Xmas Delight och Herrgårdsglögg Vitvinsglögg. Det är alltid lite kul att prova på nya glöggsorter. Jag har missat det där med att Blossa haft årgångsglögg förut. Men nu när jag vet att det finns får jag allt se till att fixa en flaska till glöggpremiären nästa år. I år var då blåbär denna årgångs smak. Jag tyckte i och för sig inte att den smakade så mycket blåbär. Men den var väldigt stark.

Xmas Delight var god. Den smakade choklad vilket känns lite juligt. Och den vita vinglöggen var också fin.

Till glöggen hade vi nybakade lussekatter och äkta köpta pepparkakor från Gille. Har inte orkat baka pepparkakor än. Får se om jag gör det alls. Det är rätt jobbigt och inte särskilt kul. För några månader sedan hittade jag dessutom gamla pepparkakor som jag bakade inför förra julen. Dumt att glömma bort dom…

Det höll nästan på att skita sig helt med lussekattsbaket förut. Jag började smälta smör och hade precis hällt i mjölken när jag insåg att det var något som fattades. Jag hade glömt att köpa jäst! Om jag hade börjat blanda i mjöl och saffran och allting så hade det inte blivit bra att röra i jästen sist. Jag kutade iväg till affären och köpte jäst och sen till slut kom jag igång med bakningen. Det blev ungefär 80 stycken och fina blev dom. Jämnstora och lagom gräddade, även om en plåt fick en minut för mycket i ugnen.

Nu ska vi steka några hamburgare och sen försöka krypa till sängs lite tidigare än typ igår för då det blev rätt sent. Här kommer några juliga bilder från dagen som gått.


Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest