Litterär framgång

Dagens jakt efter kurslitteratur till IKT-kursen har gett utdelning. Dock har jag hittat de fyra böckerna på fyra relativt skilda platser i stan.

Eftersom mitt lånekort verkar vara förlorat för världen så begav jag mig imorse till Stadsbiblioteket vid Götaplatsen. Där bad jag om ett nytt kort varpå killen i receptionen frågade mig ifall jag var säker på att jag hade haft ett lånekort på Stadsbiblioteket tidigare för det kunde han inte se när han sökte på mig i bibliotekssystemet. Lånekortet har alltså inte bara försvunnit från min väska (eller var jag nu lagt det) utan även rymt från bibblans lånekortssystem. Intressant sammanträffande, man kan tycka. Jag fick i alla fall ett nytt lånekort gratis eftersom det ju verkade som att det var mitt första. Det var snällt, tyckte jag.

Sen gick jag upp till plan 4 där ännu en snäll person hjälpte mig att hitta den enda bok, av alla de fyra böckerna som jag skulle ha, och som faktiskt fanns inne på Stadsbiblioteket för utlåning – utan reservering av massa andra personer dessutom. När jag ändå var där fick den snälla personen i uppdrag att reservera en av andra böckerna som visserligen inte fanns på Stadsbiblioteket men väl på biblioteket i Kortedala (kan man tänka sig?). Slutligen letade hon rätt på den tredje boken via ett specialsystem som kollar universitetets alla sjuttioelva bibliotek i stan och då visade det sig att boken som jag letade efter och som jag inte lyckats hitta på Blocket igår, fanns för utlåning på Kurs- och Tidningsbiblioteket. Jackpott!

Dit, alltså till Kurs- och Tidningsbiblioteket, begav jag mig till på vägen till jobbet. Där fick jag fylla i ett formulär på en dator med universums (i alla fall universitetets) långsammaste uppkoppling. När det var klart kunde jag slutligen låna boken och komma därifrån och till jobbet, dit jag var sen som tusan. Å andra sidan så öppnar inte de flesta bibblor förrän 10-ish och sånt här går inte att göra efter arbetstid. Så är det ibland.

Nu har jag alla böcker utom en och den ska jag hämta i Frölunda imorgon efter jobbet hos ytterligare en snäll person vid namn Helena som vill sälja boken till mig. Sen är jag redo för seriösa studier á la IKT.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest