Liberati = bluff?

Liberati är ett initiativ taget av bland annat Camilla Lindberg och är ett politiskt virtuellt nätverk inom Folkpartiet Liberalerna. Vad Liberati är och vad dom egentligen vill verkar vara lite svårt att veta eftersom dom inte ens har någon egen webbsida där detta går att läsa. Det enda dom egentligen har är ett partiprogram på fem punkter vilket dom publicerat på Expressen (av alla jävla tidningar så väljer dom den?!).

Alexander Bard är den andre initiativtagaren till Liberati. Jag har ingen direkt bestämd åsikt honom men jag börjar undra om han är riktigt klok i huvudet. Jag börjar också undra om det verkligen är så bra för Camilla Lindbergs karriär att befatta sig med något som verkar så oseriöst som Liberati. Camilla Lindberg har jag personligen en relativt bra uppfattning om efter riksdagsvalet om FRA-lagen i somras då hon var den enda personen i hela Alliansen som röstade mot lagen. Det tycker jag tyder på mycket mod och civilkurage med tanke på hur hårt pressade många av kritikerna inom Alliansen varit av sina partiledare och partikamrater.

Flera bloggare inom ämnena Internet, fildelning, FRA, integritet och politik har idag uppmärksammat Michael Nilssons blogg MiNimaliteter. Självklart vänder jag kappan efter vinden och gör detsamma eftersom detta är något som intresserar mig mycket. Michael publicerar på sin blogg en mailväxling mellan honom själv och Alexander Bard som kan vara intressant att läsa för den som varit lite nyfiken på vad Liberati är för något.

Personligen tycker jag att Alexander Bard i denna mailväxling är motsägelsen personifierad och det skrämmer mig lite hur han ser på IPRED (Antipiratlagen). Det verkar inte bekomma honom det minsta att lagen är byggd på felaktigheter och hur rättsosäker den är. Han spyr dessutom en massa galla på Piratpartiet och talar väldigt tydligt om för Michael Nilsson att “rättshaverister” inte är välkomna i Liberati.

En sak bekymrar mig med denna mailväxling och det är att Alexander Bard hävdar att Camilla Lindberg, precis som han själv, “gillar” IPRED. Jag hoppas att det inte är så och jag hoppas också att detta inte är vad Camilla menade att Liberati skulle vara.

Det är väldigt många som är mot FRA och som även är mot IPRED, eftersom det ofta är dom som också förstår hur Internet fungerar, så jag undrar lite över vart Bard tänkt värva sina medlemmar…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest