Kaffefiasko

Kaffefiasko

Nyss blev jag lite rädd för jag trodde att en av våra käraste ägodelar hade gått sönder och att vi skulle behöva konka den in till stan och till Werner & Werner där vi köpt den. Jag talar så klart om våran espressomaskin. Jag laddade den med kaffe som vanligt och tryckte på Power-knappen. Sedan gjorde jag iordning mina smörgåsar; knäckebröd med skinka och ost, och tryckte på den högra knappen på maskinen för att sätta igång själva bryggningen.

Inget hände men först reagerade jag inte för ibland tar det några sekunder innan kaffet börja rinna ner och har man packat det relativt hårt så tar det kanske ytterligere lite längre tid. Men när inget hade hänt efter en kvarts minut blev jag orolig. Jag stängde av bryggningen och satte igång den igen. Inget hände. Jag vred loss vredet med själva kaffeladdningen och satte tillbaka den igen och satte åter igång bryggningen. Inget hände. Jag åter loss vredet och rengjorde själv filtret underifrån då det ibland fastnar kaffepulver där. Jag satte tillbaka vredet och startade bryggningen igen. Inget hände.

Panik. Iallafall nästan. Jag funderade på att ringa mamma. Hon är min privata kaffekonsult och har precis samma maskin som vi vilken hon har haft i säkert sju år eller så.

Men då såg jag felet. Våran maskin har tre knappar. En power-knapp som sitter längst till vänster som slår på maskinen och värmer upp den till rätt värme för att brygga kaffe, en knapp som sitter längst till höger för att starta och stoppa själva bryggningen och slutligen en knapp i mitten för att värma upp maskinen till rätt temperatur för att skumning av mjölk ska vara möjlig. Knappen i mitten var nertryckt och det som isåfall händer då man försöker brygga kaffe är absolut ingenting. När jag tryckte av knappen för skumning börja kaffet komma ut med en jävla fart, troligtvis för att trycket och värmen i maskinen var helt fel för bryggning.

Nu är maskinen avstängd och svalnar av igen. Så skönt att det bara var det som var felet… Hade blivit lite olycklig annars. Det räcker med att min iPod försöker skrämma livet ur mig med jämna mellanrum. Dessa prylar vi tror att vi inte kan leva utan alltså…

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest