Julfint

Julfint

Nu har det blivit lite julfint här hemma. Förutom den lilla USB-julgranen har även den elektriska adventsljusstaken kommit på plats inne i sovrummet, adventsstjärnan i vardagsrumsfönstret och ljusslingan på balkongen.

Ljusslingan var ett riktigt bestyr att sätta upp. Den är säkert tre meter lång och har en sladd på minst två metar. Allt detta måste man på ett smidigt och försiktigt sätt sno runt balkong räcket. Att det regnar och händerna därmed blir till isbitar gör ju inte det hela lättare precis. Men nu är den i alla fall uppe och mina händer har återfått sin naturliga temperatur.

A fick små söta runda broderade tavlor med jultema på när han var tre år gammal. Dom tog A’s syster med sig hit förra året när hon var här och vi firade hennes artonårsdag. Det blev aldrig av att vi satte upp dom där tavlorna förra året. Nyss provade jag att trä upp dom på ett snöre för att slippa spika så många hål i väggen men det blev inge bra alls så jag slängde snöret. Sen kom jag på att vi inte har något julpynt i köket och att man kan använda såna där IKEA-krokar med sugproppar på och sätta på den franska balkongdörren. Dom fäster ju bara på glas eller kakel. Det blev mycket bättre än snöret. Sugproppskrokarna är ju inte så snygga precis men när dom sitter på fönstret så syns dom inte så mycket.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest