Höstbilder från Varnhem

Höstbilder från Varnhem

Nu har jag varit ute en sväng och fotat lite. Det var skojigt men ganska kallt om fingrarna efter en stund och det hade blivit lite väl klumpigt att ha vantar på sig.

Lånade H’s Canon EOS 450D som jag nu bekantat mig lite med. Den var lättanvänd och väldigt lätt att hålla i. Bra för mig med mina halvkassa nävar. Dock var jag och kameran inte helt sams när jag lekte lite med litet skärpedjup för kameran ville automatiskt lägga punkten för autofokus där jag inte ville ha den alla gånger. H fotar tydligen med manuellt fokus för det mesta och det är ju egentligen det bästa ifall man vill kunna lägga fokuset precis var man vill. Men eftersom jag ser så dåligt som jag gör så är det lite jobbigt. Visst, det går ann när man är inomhus, är varm om fingrarna och stadig på handen och dessutom har ett motiv som är lätt att fokusera på. Nu var jag ju ute och fotade bland annat naturmotiv och då är det lite bökigare att själv ställa in fokus. Men det är något jag definitivt ska öva på när jag väl skaffat en egen systemkamera…om en så där 100 år eller så (så känns det i alla fall nu).

Här kommer i alla fall några höstbilder från Varnhem:

På vissa bilder syns det nog att skärpan inte riktigt hamnat där jag tänkt men bilderna får duga ändå. 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest