Högsbo tur och retur

Jag och snälla Helena som skulle sälja en bok till mig som jag behöver i den kurs som jag tidigare pratat om här på bloggen, bestämde igår via epost att jag skulle komma hem till henne och hämta boken idag efter jobbet. Vi bestämde att jag skulle vara där mellan 17:30 och 18 ungefär.

Jag lämnade jobbet redan vid 16 eftersom jag ville komma hem så fort som möjligt och börja med middagen som idag skulle bestå av en av våra favoriträtter; italienska köttbullar och färsk pasta.

Eftersom jag betedde mig lite klantigt åt missad jag två (!) bussar mot Frölunda Torg som avgick från Marklandsgatan. Klantigt. Så den sammalagda tiden där blev till slut 45 minuter. Inte direkt planerat.

När jag slutligen kom på en buss och gick av vid Radiotorget och hittade rätt port med en gång så uppstod problem. Jag ringde på dörren, inget hände. Jag ringde på dörren igen, inget hände. Jag knackade på dörren, inget hände. Jag knackade igen, inget hände. Jag ringde Helena, inget svar. Jag ringde igen, inget svar.

Vad i helvete? Har jag åkt genom halva stan, missat två bussar och människan är inte hemma? Jag ringde igen, inget svar. Då tröttnade jag, blev arg, gick ut och tillbaka till busshållplatsen. Där ringde jag A som kollade min epost ifall personen som inte var hemma hade skickat något meddelande som jag inte hunnit sen jag gick från jobbet samt kollade ifall det nummer jag hade till henne stämde. Svaret på den första frågan var nej och svaret på den andra var ja.

Bussen kom och jag gick på och åkte tillbaka till Marklandsgatan där jag ringde mamma och beklagade mig lite över folk i allmänhet och personen som inte var hemma i synnerhet. Mamma tyckte dock att det var bra att jag inte blivit lurad på några pengar. Det tyckte i och för sig jag också.

När jag väl klev av sjuan vid Runstavsgatan så ringde personen som inte var hemma och sa att hon hade gått ut en sväng och glömt mobilen hemma. Jag orkade inte vara arg längre så vi bestämde att vi ska träffas utanför Akademibokhandeln halv ett på måndag och genomföra köpet. Hoppas det går bättre då…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest