Fler förändringar i mitt webbaserade liv

Jag köpte precis domännamnet Sandrability.com via Active24. Anledningen till detta är att jag fått erbjudande om att lägga både min blogg och hemsida hos min kollega som kör blogg och hemsida integrerat med hjälp av WordPress. Jag har sneglat lite på den lösningen eftersom det är lite bökigt att undehålla två webbplatser som det faktiskt blir när man kör blogg och hemsida på två olika ställen. Jag vill kunna samla allting och göra det till en enda webbplats och det ska jag alltså göra framöver.

Dock kommer det nog ta några veckor innan jag fått ordning på allting. Jag ska först och främst omdirigera adressen Sandrability.com så att den går till min kollegas server. Sen ska hela bloggen flyttas över med inlägg, bilder, länkar och allting. Sen börjar det som brukar ta längst tid; att bygga ny hemsida. Men eftersom jag kan välja en färdig mall för utseendet så går det nog lite fortare. Den mallen kan jag sedan själv anpassa med PHP så att den passar mig lite bättre. Dessutom har jag redan många färdiga texter på min gamla hemsida som jag vill använda så det ska nog gå ganska smidigt trots allt.

En riktigt bra sak är också att jag får tillfälle att titta lite närmare på PHP, eller snarare att jag får en ursäkt att göra det. Jag har velat lära mig det länge men inte fått tummen ur. Nu är det dags och eftersom jag ska läsa en distanskurs i Webbdesign och webbprogrammering i vår så passar ju detta perfekt!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest