Ett steg i rätt riktning

Idag uppmärsammade IDG.se att sajten CDon.se börjar sälja låtar och skivor nerladdningsbara via sin webbbutik. Det intressanta är att dom inte accepterar formatet WMA eller några som helst kopieringsskydd.

Detta är ett jättebra initiativ och ett stort steg i rätt riktning. Efter att ha läst denna artikel och denna artikel på IDG.se så har jag några synpunkter på idén, bl a att man som användare borde kunna få bestämma i vilket format man vill ha sin musik (AAC, MP3, OGG eller WMA) men i det stora hela så är jag FÖR! Sånt här tycker vi om! Jag tror jag ska provhandla nån låt nu i helgen bara för skoj skull och för att testa så klart.

Dock är det för sorgligt att inte skivbolagen är först med en sån här idé. Efter 10 år av illegal fildelning borde varenda skivbolag ha satt upp en nedladdningstjänst på sina webbsidor där användarna kan köpa musik per låt eller ett helt album på en gång. Bocka för låt eller album, klicka på Nästa, logga in på Pay Pal och tryck på Slutför. Mer komplicerat än så behöver det faktiskt inte vara. Ska det vara så himla svårt?

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest