Bananflugornas återkomst

Under augusti och en bit in i september så hade vi en del bananflugor i vårat kök. Jag hatar dom för jag tycker dom är äckliga och vansinnigt irriterande, men jag älskar tanken på att ha ihjäl dom. Jag riggade därför en väldigt enkel men effektiv bananflugefälla bestående av en skvätt vinäger, vatten och några droppar diskmedel. Den funkade klockrent. Jag fångade ett tjugotal bananflugor på mindre än två dagar och likhögen växte lite dagarna efter men sedan lugnade det ner sig lite och då var även alla bananflugor i köket borta.

Nu är det november och dom jävlarna har återkommit! Borde inte dom vara stendöda så här års? Så långt ifrån levande som det bara går att komma? Eller har jag missuppfattat det där? Har bananflugor några säsonger överhuvudtaget?

Nu har jag riggat en ny fälla. Den har än så länge bara lockat till sig en enda fluga. Jag börjar undra lite ifall dom är som getingar. Getingar gillar nämligen olika saker beroende på vilken tid på sommaren det är. På försommaren gillar dom socker och kolhydrater och dras därmed gärna till saft och sötsaker. Men på sensommaren när ny drottning ska produceras söker dom sig istället till protein. Detta kan man läsa på AntiCimex hemsida.

Jag fortsätter mitt heliga krig mot bananflugorna om våran mat och hoppas undertiden att dom kommer att dö en långsam, ensam och smärtsam död i bananflugefällan.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest