Reinfeldt vs. en hel ungdomsgeneration

Tänkte att jag skulle tipsa om Debatt kl. 22:00 ikväll på SVT1. Hade missat det själv om jag inte surfat in på svt.se för att ta reda på vilken dag presidentvalet i USA är. Ja ja, det kanske man borde veta men orka hålla reda på det.

I och med mitt besök på svt.se såg jag till min stora förtjusning att det ikväll kommer att hållas en debatt i programmet Debatt mellan lägren för och emot den nya antipiratlagen i ledning av Janne Josefsson. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag egentligen tycker om Janne Josefsson. Ibland går han lite väl långt men jag tror det behövs någon med rätt mycket skinn på näsan i en sån här debatt.

Det kan nog bli en väldigt bra debatt men jag tror tyvärr att vi kommer att få höra samma gamla argument från för-lägret av antipiratlagen. Dom verkar nämligen aldrig ha förmågan att ändra sig eller förnya sig och minst av allt – inse att dom har fel.

Om du är väldigt intresserad av detta ämne och vill läsa direktivpresentationen, klicka här (OBS! Engelska), annars går det bra att läsa Rick Falkvinges blogg. Där ger Falkvinge en väldigt bra, kort och sammanfattande beskrivning om vad lagen innebär i klartext. Dock ska ju kanske sägas att lagar tyvärr kan tolkas annorlunda från person till person men det förändrar inte det faktiska innehållet och innehållet i den här lagen är högst kontroversiellt. Våran kära regering verkar nämligen tro att det som skett i flera länder, som infört samma EU-direktiv, inte kommer att ske i Sverige.

Jag skulle kunna sitta och blogga om det här hela natten för i detta ämne finns det verkligen hur mycket som helst att säga. Men nu ska jag gå och fixa lite te och bullar och verkligen bänka mig framför tv:n, för det här kommer att bli intressant.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest