Hata avstämning

I förmiddags när jag inte hade så mycket att göra på jobbet innan mitt besök skulle komma, började jag skriva på ett inlägg om hur bra helgen varit. Just nu är jag inte lika sugen på att publicera det inlägget längre. Helgen var bra och så, vi hade jättetrevligt, jag och A tillsammans med T och våran gemensamma vän Sh från Stockholm, men det är lustigt hur snabbt saker kan förändras och göra att man blir på sämre humör.

Jag har under några dagar sett att jag haft en räkning på Internet-banken men tänkte att jag skulle ta hand om den “sen”. “Sen” blev idag och jag fick en chock när jag såg var det var: årets avstämningsräkning från PlusEnergi. Åh nej, inte nu! Räkningen var på 1 892 kr och då var visserligen den senaste perioden inräknad men det som gjorde räkningen så anmärkningsvärd var ju själva avstämningen. Jag och A har gjort av med 1500 kr mer i el än vad elbolaget trodde att vi skulle göra vid den förra avstämningen. Att elförbrukningen skulle öka sen han flyttade hit var ju iofs inte så konstigt men när dom lägger själva ökningen så där i en klumpsumma och begär att man ska betala den inom 30 dagar så blir det lite annorlunda. I snitt blir ju 1500 kr ca 125 kr mer i ström per månad under ett år och det hade väl inte varit hela världen om det slagits ut! Men nej, det ska ju betalas så fort som möjligt!

Jag fick nästan panik. Ringde mamma som förklarade för mig hur man skulle räkna för innan jag ringde henne fattade jag ingenting. Elbolag kan ju såklart inte i klartext skriva att “Så här mycket el trodde vi att du skulle göra av med under år X och så här mycket el gjorde du faktiskt av med år X”. Nej, det går ju så klart inte. Jag kanske är dum men jag brukar inte ha särskilt svårt att förstå räkningar men just elbolag kan helt enkelt inte uttrycka sig så att gemene man förstår!

Jag ska ringa elbolaget imorgon och försöka förhandla mig till en realistisk avbetalningsplan men om det inte går så har mamma lovat att hjälpa till. Jag har varit nästan utom mig hela kvällen och är fortfarande helt gråtfärdig. Nu ska jag äta en bulle och sen ska jag gå och lägga mig…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest