Handla mat är jobbigt…och inte särskilt kul

Nu har vi precis kommit hem från en tur till Allum. Eftersom Partille ligger närmare Kortedala än vad Mölndal gör (iallafall som det ser ut på kartan) så bestämde vi oss för att prova MAXI i Allum som omväxling. Så vi begav oss dit med spårvagn till Bellevue och sedan buss till Partille Centrum. Sen fick man dock gå genom hela jävla köpcentret vilket jag i min enfald inte trodde skulle behövas. MAXI låg allra längst bort från bussterminalen vilket vi tyckte var kass. Nu var det väl i och för sig inte jättelångt att gå men för den som bara vill handla mat så känns det ju lite bökigt.

Att hitta saker på MAXI gick dock rätt fort annars tycker jag det brukar vara lite svårt i att hitta i en ny butik. Vi råkade hamna rätt hela tiden så det gick rätt smidigt. Butiken var inte riktigt lika stor som butiken i Mölndal heller. Inte lika långa sträckor att gå. Vi handlade rätt mycket mat. Runt 800 kr gick det hela på men det är ändå billigare att handla mycket på en gång i en så pass prisvärd butiik än att småhandla flera gånger i veckan, även om summan känns lite skrämmande.

Ikväll ska vi ju fira våran tvåårsdag så det blir aptitretare med skagernröra och löjrom och pepparbiff med potatisgratäng, sallad, sås och rödvin till huvudrätt. Till efterrätt har vi inte riktigt bestämt oss än men det blir troligen något chokaldinsprirerat. Till efterrätten ska vi iallafall ha Irish Coffee. Vi har inte haft någon whisky hemma på skitlänge så det har vi inte kunnat göra men förra helgen fick vi en flaska av T’s föräldrar eftersom dom fick lite datorhjälp.

Nu ska jag sätta igång att baka lite bröd som vi ska ha till maten ikväll men först ska jag försöka äta något.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest