Liseberg

Eftersom det har gått över en vecka sedan jag skrev något i bloggen (om man då bortser från det lilla jag skrev för några timmar sedan) så har jag hunnit med en del. Förra torsdagen var jag, A och A’s kompis ex D på Liseberg. Det var roligt, eftersom jag inte varit där sen sommaren för två år sedan, om man inte räknar julmarknaden.

Det var varmt så vi började med Colorado och skulle sen fortsätta med Flumride men där var det så lång kö så vi gick till Tornado iatället. Sedan blev det Spinrock och efter den Kanonen men under den sekundslånga turen med Kanon började jag känna av yrsel och illamående och mådde inte tipp-topp när vi klev av. Med åren har jag fått mycket lättare att bli illamående av åkattraktioner än vad jag gjorde som liten. Det är lite underligt.

För att jag skulle hinna återhämta mig lite ställde vi oss i kön till Flumride, som inte alls gick särskilt långsamt trots att den var lång. Flumriden var härlig som alltid men kanske inte riktigt lika rolig som den brukar vara. Min kropp var i uppror och efter Flumride-turen åkte A och D Virvelvinden medan jag gick och skaffade mig en glass. Det låter nog lite tokigt att vilja ha glass när man mådde så som jag gjorde då men funkade faktiskt. Jag mådde mycket bättre efteråt och vi begav oss till Lisebergsbanan som jag inte åkt på jag vet inte hur många år. Den var inte igång den gången jag var på Liseberg för två år sedan för det var precis efter att bromsarna släppt i den första långa backen och ett tåg hade åkt ner och krockat med ett annat tåg som stod bakom.

Någon vid halv sex avslutade vi Lisebergsbesöket med Balder som också var en riktig höjdare. Minns att jag älskade den senast och den var fortfarande helt underbar. Den hoppas jag får vara kvar länge och att den inte börjar strula eller att någon olycka händer.

Vi begav oss hemmåt, duschade och fräschade upp oss efter en lång och varm dag bland massa människor och svettiga sitsar och handtag på åkattraktionerna. Sedan åkte vi in till stan igen och åt middag på The Rover. Att gå på Liseberg är jobbigt och vi åkte hem redan vid 11-tiden; mätta, nöjda och utmattade.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest