Matblogging

Matblogging

Jag har inte matbloggat någon gång tidigare…tror jag. Om man bortser från pösmunkarna. Tänkte fresta med några bilder på mat vi lagat den senaste tiden. Den första bilden är från förra onsdagen då vi gjorde italienska köttbullar. Dom åt vi tillsammans med färsk pasta och en fräsch sallad och ett glas Casillero del Diablo, Cabernet Sauvignon, Chile (nr 2962).

veckan som gick, jag tror det var i måndags, gjorde vi kycklingsallad med matvete. Matvete påminner om råris men istället för riskorn är det vetekorn. Gott och ganska mättande och passar utmärkt i en sån här sallad. Dressingen är gjord på gräddfil, majonäs och curry.

Och slutligen, igår gjorde vi lövbiffrullar med potatisgratäng med sallad till. Lövbiffen breder man ut på en skärbräda, kryddar på båda sidorna. Sedan lägger man på en klick creme fresh med hackad rödlök. Vi använde creme fresh med paprika och chili men man kan egentligen ta vilken sort som helst som man tycker om. Man rullar sedan ihop lövbiffen i små knyten och sätter en bit av ett grillspett igenom så att knytet hålls ihop när man steker det. Det som blir över av creme fresh-röran kan man servera till istället för sås. Till detta drack vi Trivento Malbec, Argentina (nr 6607), ev av vinerna jag köpte igår efter träningen. Det var ett ganska stabilt och smakrikt vin, vilket var tur eftersom maten var ganska kryddig med mycket rödlök, vitlök och chili-kryddad creme fresh. Bilden nedan blev tyvärr lite gul eftersom det var mörkt ute och lysrören i köket inte är bra att använda som ljuskälla när man ska fota.

Nu har jag precis kommit hem från en tur till Willys i Mölndal med M1. Jag handlade ju igår så jag behövde inte handla så mycket idag. Köpte dock physalisfrukter, Lindt 70%-iga Choklad Madagascar, creme fresh franska örter, lite fryst lax och en glass. Nu när jag sitter och tittar på dom här bilderna blir jag ju hungrig igen… Ikväll blir det nog vinet, salladen och potatisgratängen som blev över sen igår samt ugnsstekt limemarinerad kyckling.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest