Studentfirande

Så där ja. Nu är studentfirandet över för denna gången. Det var, som jag tidigare skrivit, A’s lillasyster H som tog studenten i fredags. Vi åkte upp i torsdags kväll i sällskap med A’s kusiner och moster.

Fredagen spenderades dels i Skara utanför Katedralskolan och sedan vidare till Botaniska Trädgården där de nyblivna studenterna lekte av sig glädjeyran. Vet inte hur många studenter det var men det kändes som flera 100. Mycket vitt, mycket svart och många mössor.

På eftermiddagen begav sig sällskapet till familjens hem där det bjöds på härlig sommarbuffé och presentöppning för H. Hon fick mycket fint. Av oss fick en bok om digital systemfotografering eftersom hon önskat sig en digital systemkamera, vilket hon visserligen inte fick, dock ett gediget bidrag så det blir nog ett inköp rätt så snart skulle jag tro.

På lördagen var det bal och innan jag och A åkte hem följde vi med till Skara och tittade på när studenterna strosade från Botaniska trädgården till Skara Stadshotell där balen hölls. H hade låtit sy upp en jättefin klänning i viktoriansk stil. Den bestod av en korsett, ett släp, en kjol och en underkjol. Jag vet inte om hon skulle misstycka ifall jag la upp en bild här men jag väntar lite med det ifall det inte skulle vara poppis. Isåfall kompletterar jag med en bild senare. Jag har i vilket fall som helst inte orkat tanka över bilderna från digitalkameran än.

Apropå digitalkamera så börjar även jag bli sugen på en digial systemkamera. Det har jag iofs varit rätt länge. Min kamera funkar bra och så men den är rätt långsam, vilket gör att man ibland missar ett riktigt bra fototillfälle. När en bild tagits “processar” kameran ganska långsamt och då kan man inte ta en ny bild förrän den är klar. Dessutom är den långsam vid fokuseringen. På grund av detta misslyckades jag helt med att ta en bild på H och hennes kavaljer, hennes kompis I och hennes kavaljer då dom promenerade från Botan till Stats. Det är väldigt synd. Med en systemkamera kan man mycket lättare knäppa kort efter kort efter kort och kan också ställa in autofokus så att man slipper bekymra sig för att behöva vänta på det.

Vi pratade lite om digitala systemkameror nu i helgen. Tydligen ska Canon EOS 450D vara bäst, vilket väl säkert beror på vem man frågar, men jag är lite sugen på en Olympus E-520 också. Min morfar använde alltid Olympus och jag fick en gammal Olympus analog systemkamera av honom för många år sedan. Dessutom vet jag genom mitt jobb att Olympus gör mycket bra grejer. Så jag har nog lite affection till Olympus. 😉

A är också lite sugen på att spara ihop till en digital systemkamera, vilket är roligt. Kanske börjar vi samla ihop till en sån när vi köpt espressobryggaren som vi nu samlat ihop till en tredjedel av. 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest