Solig och varm helg

Nu har negativitiveten släppt. Känner mig åter optimistisk, lättare till sinnet och ganska kreativ.

Helgen har än så länge flutit på ganska lugnt. Vi har inte firat nationaldagen på något speciellt sätt. Inte begett oss till stan och tittat på något nationaldagserrangemang (vet inte ens om det varit något sånt men det har det säkert) eller sjungit nationalsången. Låter kanske lite lamt men jag har verkligen ingen som helst lust att fira nationaldagen. Det är ju visserligen trevligt att man är ledig den 6:e juni numera men neh, inte riktigt min grej. Vi åt dock lite typiskt svenskt till middag. Pytt-i-panna gjord på torsdagens potatisrester med stekt ägg. Till efterrätt hade vi Frödinge Ostkaka med hjortonsylt och grädde. Ostkaka har jag inte ätit på hur länge som helst så det kändes lite festligt. Till råga på allt ställde jag mig och bakade säkert 100 bullar igår, kanelbullar och vaniljbullar. Det hör till sommaren med färska och hembakta bullar, tycker jag. Vi bestämde oss också för att åka och hälsa på A’s morfar på Sahlgrenska som nu blivit mycket piggare. Nu kan han åka omkring i rullstol och till och med vicka lite på höfterna, vilket absolut är positivt. Han är så himla envis så vi tror nog att han ska kunna ta sig igenom det här även om det kommer att ta tid och vara jobbigt emellanåt. Vi håller tummarna!

I torsdags var A2 här och han och A hjälptes åt att tappa upp ölen som dom bryggt. Sedan åt vi middag tillsammans: färskpotatis kokt i dill, ugnsstekt kyckling, gräddfil med gräslök och sallad till. Jättegott blev det! Det enda som fattades var ett fräscht vitt vin, vilket vi så klart inte hade haft framförhållning nog att skaffa. Måste verkligen lagra upp vinstället å det snaraste!

Nu sitter jag här och gör inte så mycket alls. Har fortsatt jobba på min solbränna både igår och idag och ska till Bergsjön igen imorgon. Det går lite långsamt eftersom jag är noga med att smörja in mig men hellre det än att bränna sig och se ut som en kokt kräfta.

Imorgon ska vi på avskedsmiddag till M2 som drar till Kanada i tre veckor för att hälsa på sin E som drog dit i april. Är glad för hennes skull även om det blir lite tomt. Men vi ska ju dessutom vara borta några helger framöver så det passar ju rätt bra. Jag önskar henne iallafall lycka till och avundas henne lite eftersom jag velat åka till Kanada i flera år. Någon gång ska jag iallafall dit, det är ett som är säkert.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest