Pösmunkar

Pösmunkar

Igår var det slappdag i största allmänhet. Ägnade mig lite åt att uppdatera hemsidan med nya bilder och mer info om mig själv och mina funderingar om saker och ting. Sen skulle jag iväg och vattna M1’s blommor. Men innan dess hann jag vispa ihop en deg till pösmunkar. Hade lite grädde över och blev så himla sugen på något fett och sött.

Visst ser dom goda ut? Pösmunkar kan beskrivas som pannkakor fast lite mer som små bollar. Man vispar ihop en smet av ägg, grädde, mjöl, lite socker om man vill, bakpulver och smör. Sen gräddar man dom i en sån här lagg. Man steker dom i några minuter tills dom går att vända på. Då kommer den smet som hamnar underst att rinna ner i hålet igen och då blir munkarna runda som på bilden. Sen serverar men dom varma med sylt och socker. Men man klarar inte att äta så många, vilket är tur. Dom är väldigt feta och ganska mäktiga men tokigt goda. 🙂

Pösmunkar

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest