Negativ

Nu har det gått några dagar sedan jag bloggade senast. Känner mig dock relativt duktig som fortfarande skriver ändå, med tanke på att jag egentligen inte har någon lust ibland. Men behovet av att skriva av sig finns fortfarande. Jag vet inte ens om någon läser min blogg nu för tiden men jag vet att det finns ett fåtal personer som tittar in då och då. Egentligen spelar det inte så stor roll om någon läser överhuvudtaget, även om det så klart är roligt att få kommentarer. Jag skriver för min egen skull och mitt liv är inte så himla intressant så jag klandrar ingen som tycker att min blogg är lite trist.

Igår var det ingen bra dag, varken för mig eller för A. Trots att jag överraskades med frukost på balkongen igår med gröt, varm choklad, ägg och bacon, så var jag på dåligt humör hela dagen kändes det som. Jag var trött och kunde inte skaka av mig känslan av hopplöshet och att vara värdelös. Jag tänkte mycket på mitt jobb och på framtiden eftersom det går hand-i-hand. Om jag inte kan stanna kvar på mitt nuvarande jobb efter jul så måste jag hitta något annat och då uppstår frågan genast: vill någon ha mig överhuvudtaget? Finns det någon som har nytta av mig och min kompetens? Har jag ens någon kompetens?

Ofta känner jag det som att det inte finns något som jag är riktigt bra på, något som jag verkligen kan säga att jag är duktig på och som jag sticker ut med. “Min grej”, vad är det egentligen? Många i min närvaro och umgängeskrets är så duktiga på saker. När jag jämför mig själv med dom känner jag mig bara som en medelmåtta. Jag kan nog ärligt säga att visst finns det nog lite avundsjuka djupt där nere men jag är nog mest glad för deras skull ändå.
Men jag tänker ändå lite som så att det faktiskt finns många som under sitt vuxna liv hittat just “sin grej” och ägnar sig åt det. Så vem vet, det kanske finns hopp för mig också. Jag trivs bra med min tillvaro just nu men visst finns det saker som jag gärna skulle vilja ändra på. Högre lön, större lägenhet, m.m, men det ordnar sig. Jag och A måste emelleritd bestämma oss för vad vi ska hitta på i sommar. Vi ska åka någonstans iallafall. Antingen blir det nog Stockholm eller Karlskrona. Vilket som så måste vi snart beställa tågbiljetter så att vi kommer undan så billigt som möjligt.

För A’s del var det också en tung dag igår. Han kände sig så nöjd efter sin tenta i lördags och var tvärsäker på att det gått bra. Men så igår fick han reda på att det inte alls gått så bra som han trodde och att han nu måste skriva om tentan. Jag vet precis hur det där känns. En sak är ju om man varit osäker då man skrivit tentan, då kan man ställa in sig mentalt på att det nog inte gick så bra. Men när det känts bra då tentan är klar och man ändå inte satt den, då känns det piss, rent ut sagt. Jag försökte trösta och stötta men jag vet själv hur oemottaglig man kan vara just i ett sånt läge. Nu är han dock på bättre humör men stör sig så klart fortfarande på resultatet.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest