Bloggregistrering

Debatten och demonstrationerna mot FRA-lagen som antogs förra veckan har ännu inte lagt sig. Det är min personliga förhoppning att så inte kommer att ske på ett bra tag framöver. På lördag kl. 12 är det samling vid Kungsportsplatsen för alla som vill visa sin åsikt om allmän avlyssning för då ska det demonstreras. Jag brukar inte gå ut och demonstrera, inte ens på 1:a maj. Men nu är jag förbaskat sugen att gå, vilket jag också kommer att göra. Det ska bli riktigt intressant och roligt!

Läs mer på www.stoppaFRAlagen.nu

Precis när en ogenomtänkt och hårt kritiserad lag röstats igenom av ett av EU’s medlemsländer så kommer nästa chock. EU vill nu registrera och kontrollera alla bloggare i Europa. Den estländska parlamentarikern Marianne Mikko hävdar att detta ska gynna yttrandefriheten eftersom att allmänheten ska kunna se namnet på den som publicerat bloggen.

Än en gång är jag mållös. Hur tänker dom? Från vilken avlägsen planet kommer den här människan ifrån? Jag kanske är korkad, men hur gynnar avskaffandet av anonymitet på Internet yttrandefriheten? Och vad menar dom exakt med att “kontrollera” bloggar? Ska EU börja utöva systematiska krav på censurering så fort ett blogginlägg blir lite obekvämt? Det här är ren åsiktsregistrering och kommer att medföra att väldigt många som bara kan blogga tack vare att anonymiteten nu finns, kommer att sluta med det. Vi kommer att få ett “rent och städat” Internet utan de möjligheter till diskussion, reaktion, aktion, organisation och debatt som idag äger rum där. Men det är troligen precis vad idioterna i Bryssel vill.

Personligen har jag själv aldrig hycklat med vem jag är. Mitt namn har alltid stått på min blogg, så även min bild. Men utövande av kontroll av bloggare gör mig oroad. Går det här förslaget igenom gräver dom sin egen grav. Det kommer bara att ge Piratpartiet fler röster till EU-parlamentet… Min röst har dom redan.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest