Valborg

Valborg

Jaha, så har ännu en Valborg kommit och gått. Dagen blev bra. Regnet hängde lite läskigt i luften och visst droppade det lite när vi satt och grillade på Chalmersområdet men det bröt aldrig ut i något skyfall eller ösregn vilket var tur för det skulle ju inte regna på Valborg, hade ju metrologerna sagt.

Dagen började med en halvdags jobb och sedan lunch. Tanken var att vi alla på jobbet skulle ut tillsammans och lunchat men vi var bara fyra inne då det var lunchdags och den fjärde kollegan hade inte riktigt tid. Så vi blev bara tre som begav oss till en liten indisk restaurang i Majorna. Jag överskattade som vanligt min förmåga att hantera indisk stark mat så jag valde kycklingrätten som det stog stark under med stora bokstäver och satt sen och snorade hela måltiden. Men gott var det!

Sedan mötte jag upp M1 på Kapellplatsen och vi begav oss till Konsum och handlade grillmat. Oxfilé, bake-up baguetter, skagenröra, brieost, vindruvor, physallis, körsbärstomater och choklad. Under våran shoppingsession dök även A upp och sedan begav vi oss till Spritbolaget för bubbelvatteninköp. Det blev några öl också.

Vi knatade sedan bort till Chalmers och letade upp en lämplig grillplats. Där packade vi upp alla godsaker på den medhavda filten och satte igång grillen.

 

På det hela taget hade vi en väldigt trevlig eftermiddag där i gräset. Några av A’s polare kom förbi i omgångar så antalet personer varierade hela tiden. Till slut blev klockan sex och vi packade ihop och begav oss ner till Chalmers parkering för att titta på när Cortegen begav sig ner på stan.

När vi stod där bland alla människor och tittade på kortegen dök B upp. Eller han dök inte upp där vi stod utan på andra sidan vägen där kortegen gick. Vi gjorde som vi alltid brukar göra – d.v.s. betedde oss som äkta studenter och gjorde en jävla massa väsen, hoppade och stojade så att B skulle se var vi var. Så om någon såg två galna och lite lulliga tjejer stå och hoppa och skrika vid kortegen så var det vi. 🙂 Efter en stund anslöt sig B till oss andra, han smet över vägen när kortegen stannade en kort stund.

Efter kortegen kutade vi iväg till närmaste hållplats för att ta vagnen ner till Centralen för att hämta Z som kom med tåget från Fjållträsk, alltså Stockholm. När vi hittat henne begav vi oss till Dellerium där vi blev kvar ett par timmar innan vi gick till nästa ställe – The Rover = favostället nr. 1!

När klockan blivit tolv blev jag sanslöst trött och började gnälla för Z och A att jag ville gå hem. Som tur var nappade dom och även M1 så vi gjorde kväll och begav oss ut till hooden och Kortedala. Det var Valborg det!

1 Comment

  1. M1
    May 3, 2008

    The shit!
    (jag ville oxå hem då, så för mig var det inget tjat från din sida som fick mig att gå hem så “tidigt”)
    jo och… “M1″ var ju intressant att bli kallad =)

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest