Utdelning

Jag har nu bestämt mig för att skippa ekonomi-tentan som jag berättat om här tidigare. Jag kollade upp tenta-datumet i helgen och upptäckte att den var redan den 17:e. Jag hade fått för mig att den var i slutet av maj någon gång. Eftersom vi ska till Skövde nu i helgen och då jag sällan orkar plugga när jag kommit hem från jobbet, så känns det inte som att jag hinner med att plugga in det svåraste. Det känns inte heller värt pengarna att åka till Skövde och inte vara säker på en del saker. Jag har exempelvis inte hunnit titta så mycket på kalkyleringen än och den utgör tyvärr en rätt stor del av tentan, iallafall så har den gjort det tidigare.

Det tar verkligen emot att strunta i tentan nu när jag ändå lagt ner en del tid men samtidigt så känns det inte som att den tiden är bortkastad. Jag fattar en del saker bättre nu än förut och det är ju alltid en framgång. jag vill gärna ha den där ekonomikursen i CV:et eftersom jag inbillar mig att det ser bra ut att man har lite ekonomi i ryggen. Nåja, det får bli senare. Kanske nästa vår, vem vet, jag kanske inte är kvar på ICAP då, även om jag hoppas det. Än så länge är det bara sagt fram till jul.

Trots att mina föräldrar har sett till att jag har ett litet aktiekapital så är jag relativt ointresserad av den delan av min ekonomi. Aktiemarknaden tycker jag är dötråkig och jag engagerar mig inte så mycket i den förutom då jag varit tvungen att sälja av aktier för att inte gå i personlig konkurs.

Men det finns en trevlig sak med aktier som dock inte märks så mycket, men ibland, några gånger om året iallafall. Det är när det gått bra för företaget i fråga och jag får utdelning i form av PENGAR! Det är riktigt trevligt och praktiskt och det skedde idag! Jippie! säger jag som nu kan unna mig lite nya sommarkläder. Ska ju på fest på fredag och det vore trevligt med något nytt snyggt att ha på sig då.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest