Som en blixt från klar himmel

Vi har nu sökt lägenhet sedan början av februari. För några veckor sedan gick det upp för mig, efter att jag pratat med folk, helt oberoende av varandra, som befunnit sig i precis samma situation som jag och A, att vi nog inte skulle få något erbjudande om en större lägenhet förrän om flera år. Då började vi fundera på bostadsrätt. Vi har inte kommit särskilt långt i den processen. Jag har hört mig för med mamma om hur mycket pengar jag har i pappas gamla företag (dock inte fått något svar ännu) och jag har försökt få tag på två personer på banken för att skaffa en bankman. Ingen av dom svarade just den dag jag ringde och sen dess har jag inte försökt.

Men så idag så damp det ner ett mail i inboxen med ämnesraden “Erbjudande” och mailet kom från en person på Bostadsbolaget. Vi har alltså fått erbjudande om visning på en lägenhet som ligger på gatan mitt emot. Gatan heter Julianska gatan och är liksom en gata som går innanför Gregorianska gatan, dä vi bor nu och som går som i en stor cirkel med hus.

Egentligen hade vi nog velat bo lite mer centralt men då kommer vi att få vänta länge på det och under tiden trängas i den här lilla tvåan. Jag vill bara flytta en gång till inom Göteborg och sen vill jag faktiskt ut på landet. Det räcker med flyttar nu. Jag behöver båda mina händer för att räkna hur många gånger jag flyttat i mitt liv och så himla kul är det ju inte. Samtidigt vill man ju ha en lägenhet som man tycker om och som man kan trivas i fram tills att läget att köpa hus på landet infinner sig.

Hur som helst, Julianska gatan är en kedja höghus, något högre än det hus jag bodde i innan jag fick våran nuvarande lägenhet, med treor med inglasade balkonger. Jag gillar egentligen inte inglasade balkonger speciellt mycket men det kan jag leva med om jag tycker om lägenheten i övrigt. Vad som är lite speciellt med huset är att det är triangulärt, d.v.s så ser det ut som en triangel ovanifrån. Jag är lite nyfiken på hur planlösningen ser ut inne i lägenheten. Eftersom vi redan har en lägenhet med knasig och temligen opraktisk planlösning så vill man ju inte ha en som är värre. Samtidigt är det ju rätt trevligt med lite karaktär på lägenheten.

Sen hoppas jag också att köket är smartare uttänkt än det vi har nu. Vi har ju ett ganska stort kök, eller själva köksrummet är stort. Köksdelen i det är desto mindre och väldigt opraktiskt. Det är svårt att stå och laga mat där om man är två för man står i vägen för varandra hur man än står. Sen hoppas jag också på snyggare skåpsluckor men man kanske inte ska titta i stjärnorna efter för mycket för då blir man bara besviken. Imorgon ska jag ta kontakt med våran kvartersvärd och boka in tid för visning, förhoppningsvis på fredag.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest