Mysig hemmakväll

Idag har vi varit och handlat vin och dyr mat. Ikväll blir det trerätters middag på tumanhand. Till förrätt har vi köpt skaldjursröra med färsk basilika. Tänkte antingen lägga en liten klick röra på en bit toast eller på nåt litet kex eller så. Får se hur det blir. Till varmrätt blir det stekt oxfilé och potatisgratäng med sås och sallad. Till efterrätt föreslog jag ananaspaj men A var sugen på kladdkaka och eftersom vi hade grädde hemma så får det bli det. Till maten blir det ett vin vi inte provat förut men som ska passa bra till kött. Torres Gran Sangre de Toro heter det. Man borde verkligen skriva upp viner som man tycker om. Jag gör aldrig det. Det enda vin som jag faktiskt kommer ihåg namnet på är Casillero del Diablo som vi har druckit vid ett flertal tillfällen nu. Vill ju gärna inhandla lite vin och ha i vinstället så att man slipper störta iväg till bolaget i full rulle.

Nu har jag iallafall gjort mig en liten lista på Systembolagets hemsida med viner som jag tycker om eller vill testa.

A har nu börjat skala potatis så ska väl knata ut i köket och börja med förrätt och efterrätt.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest