Kort Skövde-resa

Är relativt nyss hemkomna från Skövde. A’s kompis N, som var här för några veckor sedan, fyller 25 idag och hade fest igår. Det var en trevlig tillställning. N hushöll med lokal, öl och grill vilket var perfekt så att man som gäst och långväga resande bara behövde tänka på att ta med en bit mat att grilla. Vädret kom som på beställning. Klarblå himmel, värme och sol!

Festen var trevlig. Trevligt sällskap med både gamla vänner och folk man inte träffat innan samt folk man träffat innan men inte kom ihåg namnet på, vattenpiperökning och kinky-kläder, temat för kvällen. Men Folk begav sig vid 11-snåret till kårhuset. Där var det lite segare. Det märks ordentligt nu att man har lyckats slita sig från Skövde när även ens vänner man lärt känna där har gjort detsamma. Antalet personer som var där och som jag kände kan jag räkna på mina både händer.
Inte så många som förr, med andra ord.

Vi lämnade kårhuset vid tio i två och gick därefter till bussen. Vi valde att sova hemma hos A’s föräldrar istället för att sova på golvet i Peach Pit. Bekvämare så eftersom vi slapp släpa på luftmadrass, pump, täcken, kuddar och sängkläder.

Idag har vi bara tagit det lugnt i Varnhem där A’s föräldrar bor. Ätit frukost i solen, hjälpt till att konka utemöbler samt avnjutit en god lunch på altenen. Sen bar det av till tåget i grevens tid. Stressen var helt förgäves. När vi anlände till stationen och kom ner till spåret så gick det X2000-tåg som jag av misstag bokat biljetter till, mitt framför näsorna på oss. Om det inte hade varit för att biljetterna var de billigaste jag fått tag på, så hade jag blivit lite lätt grinig. Tur i oturen så visade det sig att nästa tåg, ett vanligt skramlande Intercity skulle avgå bara en kvart senare. Konduktörskan gav oss dock en kort föreläsning om att så som vi gjorde fick man egentligen inte göra eftersom de biljetter man har gäller på det tåg man bokat till, missat eller ej. Personligen kan jag tycka det är lite fånigt med tanke på att vi faktiskt bytte ner oss genom missa det första tåget och Intercity-tåget långt ifrån led av platsbrist. Men SJ är ju alltid SJ…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest