En eftermiddag i Slottsskogen

En eftermiddag i Slottsskogen

Som tur var så blev det toppenväder ävan idag. Ibland blir faktiskt saker precis som man tänkt sig. Idag var en sådan dag. När vi väl hade masat oss upp, det brukar ta en stund, satte vi oss på en sexa till Linnéplatsen. Det är egentligen inte den snabbaste vägen från Kortedala men orka byta vagn!

Som väntat var det ganska mycket folk i Slottsskogen men det gjorde inte så mycket. Man strövar ju runt och tittar på djuren och man behöver ju faktiskt inte vara där det är som mest folk. Det finns plats så att det räcker. Överallt i gräset satt det folk och grillade eller bara myste i solen. Vi hade redan lite koll på vad vi ville se så gick inte runt och tittade på precis allting. Senast jag var i Slottsskogen var för två år sedan. Då var jag där med M1, N och S. Det var skoj och väldigt flummigt. 🙂 Lite lugnare och mysigare nu bara med A.

Först blev det sälarna, sen pingvinerna som precis fått komma ut till sin ute-strand. Sedan gick vi upp till Barnens Zoo och tittade på killingarna. Dom hade inte växt så mycket som jag var rädd för. Det var längesen min mamma hade getter och även om det inte var så längesen jag läste i GP att det fötts killingar i Slottsskogen så var jag lite rädd för att dom kanske skulle hunnit passera tok-söt-stadiet men det hade dom inte.

Till sist vandrade vi upp till Djurparken och såg hjortar, ankdam, en hage utan gottlandsruss och en hage med gottlandsruss, svandamm och till slut älgarna och de två nyfödda älgkalvarna. Bara en dag gamla var dom.

Här nedan är några bilder från dagens fotosession. 😉

De två sista bilderna är väl lite roliga? 🙂

När vi var mätta på att titta på djur styrde vi kosan mot glasskiosken och vandrade sedan, med varsin glasstrut i näven, ner till Linnéplatsen och tog första bästa sexa hem. Slumrade till på vagnen hem. Det var skönt. Man blir lite trött av att strosa omkring även om man tar det lugnt. Dags att fundera på vad man ska äta ikväll…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest