Desperat

Det finns inget värre än att vara i desperat behov av att klippa sig men samtidigt inte ha några pengar. Det är en vecka kvar till Löning med stort L och jag tror nog att vi ska klara oss fram till nästa fredag…men jag blir galen på mitt hår! Med den frisyr som jag har haft nu i lite olika varianter i ett par år så funkar det inte med den längd som mitt hår har nu. Luggen är för lång och lite för tung för att vilja ligga åt sidan så som den ska och allt känns bara jobbigt på morgonen när jag försöker få ordning på eländet…för att inte tala om hur ful jag känner mig när jag kommer hem.

Tyvärr är jag väldigt dålig på det där med att boka klipptid. Jag klipper mig sällan i “rätt tid”. Det blir alltid minst 2-3 månader för sent. Egentligen borde jag klippa mig ungefär varannan månad. Det borde jag haft som nyårslöfte…fast å andra sidan så har det ju redan spruckit isåfall. Enligt det löftet skulle jag ha klippt mig i februari och det blev ju inte. Men vad som är säkert är att det kommer att ske den här månaden iallafall.

Är lite nöjd med att jag fick lite ekonomi gjort på tåget igår trots allt. Jag var och jobbade i Trollhättan igår och tog i vanlig ordning med mig böckerna. Det som jag har lite svårt för just nu, förutom kalkylering som jag knappt börjat med än, är skillnaden på inkomst och intäkt samt utgift och kostnad. I vissa av övningarna är det ganska klart vad som är vad. Utbetalning och inbetalningar har jag inga som helst problem med, likaså totalkostnad och särkostnad. No probs! Men inkomster, intäkter, utgifter och kostnader är det lite värre med. Men det är väl bara att nöta och nöta och nöta så kanske det går.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest