Flytthistoria

Nu är det en månad sedan jag uppdaterade bloggen senast. Det har varit lite mycket på senaste tiden så jag har verkligen inte upplevt till mina egna förväntningar med att försöka komma igång med bloggandet igen.

Det är nu lite mer än en vecka sedan jag flyttade. Flytten i sig gick väl rätt smidigt även om det var jobbigt. Dock så blev det en del tjafs innan jag lyckades komma därifrån och det har nu blivit mer tjafs efter att jag lämnade lägenheten.

Det som skedde innan cirkulerade bland annat kring ett visst förråd. Under den tiden som jag hyrt min gamla lägenhet i andra hand så har jag inte känt till att det funnits ett förråd till lägenheten. Jag blev därför ganska ställd när den nya hyresgästen ville se förrådet och det dessutom visade sig att förrådet var fullt med en massa grejer som varken tillhörde mig eller tjejen som hade förstahandskontraktet för hon hade inte utnyttjat förrådet under den tid hon bott i lägenheten. Den nya hyresgästen kontaktade husvärden för att ombesörja att förrådet städades ur eftersom varken jag eller förstahandskontraktsinnehavaren nyttjat förrådet. Vi fick till svar att det var lägenhetsinnehavaren som fick ta ansvar för att förrådet stödades ur.

Jag motsatte mig så klart detta eftersom den hyresgäst som hade haft lägenheten innan min kompis tog över den, hade dött och det säkerligen var hennes saker som fanns i förrådet. Det kändes minst sagt olustigt att städa ur något som i princip kunde bektraktas som ett dödsbo, d.v.s. en död persons ägodelar.

Efter många samtal fram och tillbaka och ganska vassa konversationer med fastighetsskötare och andra anställda vid ansvarigt bostadsbolag, så fick jag ju till slut städa ur det jävla förrådet. Det tog sin stund eftesom att jag var ensam och eftersom hissen inte gick ändå upp till vindsvåningen men gjort blev det iallafall även om det tog emot.

Flyttdagen kom. Min gode vän T, M1’s pojkvän N, min äldsta bror samt min mamma hjälpte till. (TACK!!!) Två flyttlass blev det och vi drog dessutom över tiden för att lämna nycklarna med två timmar från klockan tolv till klockan 2. Stesssigt blev det men till slut kom vi iallafall därifrån. Några dagar senare fick jag ett samtal från husvärden, densamma som jag haft en del hetsiga samtal med gällande tidigare nämnt förråd. Nu visade det sig att jag slarvat med städningen i stressen av att inte ha lämnat in nycklarna i tid. Städningen var tydligen långt ifrån till belåtenhet för den nya hyresgästen, som husvärden ordagrant uttryckte det. Det kanske bara är jag men hur städar man till belåtenhet till en annan person? Rätt korkad formulering tyckte jag.

Jag var väldigt trött och irriterad när jag fick det där samtalet. Jag höll på att bli sjuk och ville i princip bara sätta mig och skrika. Husvärden förklarade att han erbjudit den nya hyresgästen 1000 kr (!) i ersättning för städningen. Jag blev både ledsen och samtidigt väldigt besviken.
Jag kan förstå att man gnäller på städning som inte blivit korrekt gjord men jag tyckte nog att den nya hyresgästen (som jag för det första lämnat saker kvar till i lägenheten som hon ville ha, för det andra visat lägenheten för två gånger och för det tredje bistått med kontaktinformation åt till den dåvarande hyresgästen för att kunna fråga vilka slags papper hon behövde ha med sig då hon skulle skriva kontrakt) kunde ha ringt mig först och klagat på städningen innen hon började köpslå med husvärden.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av att behöva ersätta någon vid för dålig flyttstädning men vad jag i detta läge försökte göra var att erbjuda dom att komma dit och städa det som var för dåligt städat. Jag fick till svar att det hade man ingen som helst rätt till i efferhand.

Nu blir resultatet av det hela att jag ska betala 1000 spänn till den nya hyresgästens föräldrar för att dom ska fixa bristerna med städningen, för det kunde hon tydligen inte göra själv.

Att städningen i sig kanske inte var bra nog samt att jag i stressen glömde vissa saker kan jag finna mig i men om situationen hade varit omvänd så skulle jag då rakt inte begära pengar av folk för något så trivialt som städning. I synnerhet då städning i sig är något som uppfattas så ernormt olika från person till person.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest