Semester slut och dator trasig

Idag gick jag tillbaka till jobbet efter semestern. Det är på sätt och vis rätt skönt att saker och ting återgår till det normala efter semestertider. Vädret är skit och det är bara att inse faktum – sommaren är slut. Lika tråkigt som varje år men det känns ändå rätt ok.

Idag får jag troligen ett informationsutskick från Högskolan i Gävle angående den distanskurs i IT-juridik som jag sökt. Det ska bli jätteintressant och spännande. Dels att testa ett nytt ämnesområde men också att plugga distans på en annan högskola. Förhoppningsvis kommer jag att vid denna tid nästa år att börja på ytterligare en ny skola – IT-universtitet i Göteborg. Whooo! Vi får se om jag någonsin kommer dit. 🙂

Igår, på min sista semesterdag hände nåt tråkigt. Jag skulle starta min lilla laptop som vanligt innan jag skulle iväg och segla med ett gäng kamrater på Saltholmen. Det visade sig dock att min Dell Inspiron 8600 inte alls ville vara med. Jag hann dock inte göra så mycket åt det just då utan tänkte att den kanske blivit överhettad över natten (då den stått på och sedan hängt sig) så jag åkte iväg till Saltholmen, seglade i ösregnet, kom hem dyblöt och tog tag i problemet. Efter flera försök att reparera Windows samt diagnostiska test på hårdvaran så verkar det nu som om att det är internminnet som gett upp. Jag blir så trött på hårdvarufel! Datorn är knappt två år och har redan fått hårddisken bytt två gånger inklusive en trip till Irland en vecka innan mitt examensarbete skulle lämnas in. Ibland känner man bara för att slänga ut skiten genom ett fönster och sedan förtränga alltihop. Men jag kan ju inte klara mig utan dator hemma. I synnerhet inte nu när inte ens min stationära maskin är uppgraderad än utan bara står och samlar damm. Datorer suger… 🙁

Nu blir det till att köpa nytt dyrt internminne och byta ut minnet själv för jag lär inte skicka datorn till jävla Irland!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest