Slattfest

Min före detta inneboende, som vi för enkelhetens skull kan kalla M1 i fortsättningen, flyttade för ett tag sedan in som inneboende hos ett par tjejer F och L i en rätt stor lägenhet i Gamlestan. I lördags var det inflyttningsfest och en rejäl fest blev det. Någon kläckte den utmärkta idén att säga åt alla att ta med sig sina överblivna spritslattar som aldrig går åt annars. Alla slattar som folk fick med sig blev till världens spritbuffé. Där fanns allt man kunde tänka sig och rejält med tillbehör fanns det också. Jag bidrag med en liten skvätt tequila vilket jag tydligen inte var den enda som gjorde för tequila fanns det rätt gott om.

Ibland är det rätt taskigt att ha en normal dygnsrytm. Iaf när det erbjuds sprit i näst intill ohälsosamma mängder. Jag pallade bara med två öl, en rätt stark grogg och en liten fånig tequila-shot. Hade jag druckit mer så hade jag med all sannolikhet däckat på någon soffa någonstans och stulit någons sovplats. Nu blev det lyckligtvis inte så. Jag pimplade vatten efter tequilan och roade mig därefter åt alla andra som var alldeles upp över öronen onyktra.

Eftersom det var en del långväga gäster från Skövde och värdflickorna omöjligen kunde erbjuda sovplats till alla dessa människor, erbjöd jag mig att förutom åt min dejt för kvällen (ja, hör och häpna!), M2, även fixa sovplats åt A. Jag fick alltså med mig två rejält överförfriskade Skövdegossar hem på söndagmorgonen. Plankade på spårvagnen gjorde vi oxå. Eller inte jag, men de övriga. 😉 Med oss fick vi även M3, en gammal polare till M2 från Karlskoga som bosatt sig i Götet och dom båda stog och hickade ikapp på vagnen. Dagen efter kunde varken M2 eller A ens minnas att vi överhuvudtaget åkt spårvagn eller ens hur vi kom hem så det kanske var tur att jag själv var såpass städad att vi trots allt kom hem till rätt hus och till rätt lägenhet.

Söndagen blev ganska slapp. Jag låg ute en stund på balkongen och solade, A glodde på TV och M2 sov som ett barn. När alla till slut duschat och fräschat upp sig blev det skräpmat och sen följde jag med pojkarna in till stan för att vinka av dom vid tåget. Det var riktigt varmt och som vanligt när det är så varmt så fanns det ingen som helst luft på vagnen. Nästan alla fönster var öppna men inte blev det nåt tvärdrag för det.

Söndagkvällen tillbringade jag i köket med att göra en rejäl pastasallad så nu blir det pastasallad morgon, middag och kväll den här veckan.

Åter på jobbet önskar jag att det fortfarande vore söndag…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest