Död mans kista

Igår var det då dax. Dax att se en film som man fånigt nog sett fram emot ända sedan man hörde talas om att den skulle produceras: Pirates of the Caribbean II – Dead man’s chest. Tanken var från början att jag, M1, P och N skulle gå å titta på filmen tillsammans. N fick dock, som jag berättat tidigare, förhinder så han uteblev. Vid femtiden igår fick jag ett SMS från P som meddelande att hennes farmor avlidit i leukemi (?) en timme tidigare så då skippade även hon bion. Så kvar jag blev jag och M1.

Vi gick och käkade på en restaurang vid Kungsportsavenyn innan filmen. Men vi blev allt lite besvikna på maten. 99 spänn för dagens pasta med en stor stark. Lät jättebra tyckte vi tills vi fick in maten. En jättefallrik med lite lite lite mat på. Vi var både vrålhungriga så vi slängde i oss maten (nästan iaf) men blev så klart inte mätta så när vi ätit och druckit upp drog vi oss bort mot Grönsakstorget och letade upp ett mysigt café där vi satte i oss en varsin efterätt. M1 valde en maffig chokladtryffel med glass medan jag nöjde mig med en rejäl bit äppelpaj. Mätta blev vi men det var då inte tack vare pastan iaf. Sen drog vi oss tillbaka till Kungsportsavenyn och Palladium.

Trots att vi ätit oss sprickfärdiga investerade vi ändå i popcorn och fanta. De senaste gångerna vi har varit på bio har vi inte ens lyckats göra slut på popcornen men det var inget problem den här gången…konstigt nog. Medan vi stog i en hörna, bokstavligen omgivna av PR-affischer på Johnny Depp som Jack Sparrow, och väntade på att få gå in i salongen gick det mesta av popcornen åt. Jag menar, man kan ju inte bara stå där och dreggla, man måste ju göra nåt åt all överflödig salivproduktion. 😛

Filmen var synnerligen underhållande! Vi skrattade så vi både skrek och grät omvartannat och jag överdriver inte. Det kan dock tänkas att vi båda var lite övertrötta men vissa scener var helt hysteriska. För att inte spoila de som ännu inte sett filmen så tänker jag inte säga något om den förutom att Johnny Depp är helt underbar som Jack Sparrow… och det har inte bara att göra med att han är snygg att titta på. (Doh!) Den rollprestationen är genialisk och passar Depp så otroligt bra! Eller rättare sagt, Depp passar bra i rollen. Jag är tveksam till att någon annan skulle kunnat göra en hälften så rollprestation. Ok, jag är lite frälst i Johnny Depp. 🙂

Och visst, det är Hollywood. Vissa saker var lite fåniga och puttenuttiga men ack så underhållande och snyggt gjorda! Kort sagt så var filmen absolut värd det något saftiga priset på 100 kr och det faktum att jag idag är så trött så att jag vill grina. Det blev rätt sent igår. Var väl inte i säng förrän runt ett skulle jag tro. Skulle helt klart kunna tänka mig att se filmen snart igen för storyn var emellanåt lite rörig.

Nu får vi vänta ett år på Pirates III. Vad jag vet så den redan producerats så varför inte släppa den typ i vinter eller så? Men den som väntar på något gott… mmm… mumma 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest