11 dagar kvar till semester

Även om tiden går rätt långsamt så märks det ändå att semestern kommer närmre. Nu är det två arbetsveckor kvar och en helg. Ska bli så skönt med ledighet så det finns inte ord. Har än så länge ingen aning om vad jag ska hitta på förutom att jag får besök av ett par kompisar från Skåne under den första helgen på semestern. Samma kompisar som jag var på fest hos på midsommar. Det är plannerat ett Lisebergsbesök men vad som händer mer får vi se.

I helgen har jag varit ute och rest igen. Till Skövde och Alingsås bar det iväg den här gången. Det är verkligen praktiskt med Regionen Runt. Man behöver inte tänka på vad det kostar att åka tåg. Bara att hoppa på och koppla av. Det är absolut värt de 865 kronor som det kostar varje månad.

Fredagkvällen spenderade jag i Skövde tillsammans med M2 och hans kompis B. Vi var till Voda och käkade sushi. Eller dom käkade sushi, jag käkade en jättegod kycklingrätt som påminde om något som man skulle kunna beskriva som “kycklinglasagne”. Mycket gott. Sen gick vi tillbaka till Bataljonen-gården och sänkte några öl och snackade skit och roade oss av festen som någon höll på tredje våningen på Bataljonen 1. Dom hade fönster in mot gården och vi hörde hur dom spelade “Boten Anna” säkert fem gånger. Sen flög det ett gäng tidningar ut genom det öppna fönstret och två killar som var på väg ut genom porten fick en hink vatten över sig. Ja, det verkade vara en riktigt röjig fest.

Fredagkvällen avslutades med Monsters Inc. som jag faktiskt aldrig sett förut. Den var riktigt kul. Måste nog se den snart igen.

På lördagen tog jag mig in till stan för att fixa födelsedagspresent åt J som fyllde 25 och D som fyllde 30 och som jag skulle till på 25+30-årsfest på lördagkvällen. Jag hade verkligen inga bra idéer på presenter. Det roligaste jag kunde komma på var typ presentkort på Duka. Det är lite knepigt med presenter när man inte umgås så ofta. Dessutom ville jag ha så lite saker att bära som möjligt. M2 och B tyckte att jag skulle köpa en flaska fint vin men när ingen av dom intes följa med in till bolaget och bistå med sina fina vinkunskaper så struntade jag i den idén. Känns ju rätt fånigt att ge bort en flaska dyrt vin och säga “Den här rekommenderade dom på bolaget!”. Neh, det fick bli ett presentkort på Hemtex istället eftersom Duka tydligen hade flytt från Skövde.

Sen drog jag till Alingsås och lyckades faktiskt, mycket enklare än vad jag väntat mig, hitta hem till J och D ute vid Östlyckan ungefär. Det var hemskt varmt och packningen var tung och påsen med cidern, blomman och presentkortet gick så klart sönder.

Lördagkvällen blev mycket trevlig. Massa god mat, öl, cider, vin och roligt folk. Fick tillfälle att umgås lite med mina gamla klasskamrater igen vilket alltid är roligt. Vi, eller dom, bestämde sig för att vi alla skulle gå ut och partaja den 29:e i Göteborg. Så klart kan jag ju inte vara med då eftersom jag får besök från Skåne och vi säkert kommer att vara kvar på Liseberg ganska sent på lördagen. Typiskt att alla roliga saker alltid ska krocka så att man alltid missar nåt.

Kvällen gick och jag blev tröttare och tröttare. Hade inte druckit så mycket, knappt två cider och var bra nära att somna sittandes flera gånger. Till slut pallade jag inte längre utan gick upp och la mig. På söndagmorgonen hjälpte jag J och D att konka upp lite grejer från lokalen som dom hyrt på sin gård tillfället till ära. En riktigt fin kvarterslokal med ett fullt utrustat kök och ett stort rum som passar utmärkt för fest.

Sen prominerade jag in till stan och tog första bästa tåg tillbaka till Götet. På centralen mötte jag upp Y, som är lillebror till I, som är tillsammans med A som jag hyr min lägenhet av. Y skulle vara med och jobba som fotbollsdomare på Gothia Cup och hade med sig en bärbar dator som ska stå hos mig en vecka. Han ska sova i en gympasal och ville inte ha datorn där så medan han är ute och dömmer fotboll så får hans dator bo hos mig.

Nu är jag tillbaka på jobbet men jag skulle inget hellre vilja än att åka hem och sova. Är så katastrofalt trött. Och det lär inte bli bättre senare i veckan heller. På tisdag ska jag, M1 och P gå och se Pirates of the Caribbean II. Ska bli så KUL! 🙂 Vi är mer eller mindre Johnny-Depp-galna alla tre. N skulle också ha följt med men fick förhinder så nu måste vi hitta någon annan som vill ha hans biljett. M2 har jag redan tjatat på men han “orkar inte” ta sig till Götet, säger han. Underligt det, tycker jag. Borde väl inge riktig respekt för en kille att gå på bio med inte bara en tjej, utan tre. Killar e konstiga och lata. 😉 Kanske Y vill följa med istället. Så värst mycket fotboll lär det väl inte vara vid nio-tiden på kvällarna iaf.

Ja ja.. vi får väl se.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest