Skåne

Idag är det måndag igen (doh!) och jag är trött. Men jag hade nog varit tröttare om midsommarafton varit i lördags istället för i fredags. Jag är alltid som tröttast dagen efter dagen efter. Fast det ska erkännas att det inte var alltför roligt i lördags heller. Fem shottar Dooleys låter nog inte så mycket men för den som inte festar så ofta längre var det mer än tillräckligt. Det märkliga var dock att alkoholen inte tog som den brukar. Visst var jag påverkad och rätt lullig men det där ruset som man oftast vill åt infann sig aldrig riktigt.

Något som inte kan liknas vid rus, snarare en påminnelse om att cider, nubbe, Dooleys och vodka-grogg i för stora mängder inte är nyttigt för hjärnan, infann sig på lördagen. Mådde rätt hyfsat när jag sprungit genom duschen men efter att tvingat i mig lite yogurt till frukost och ha suttit ute på en solig altan i några timmar kände jag hur midsommar-överförfriskningen gjorde sig påmind återigen. Det blev dock lite bättre efter en rejäl burgare och feta pommes. Bakfyllemat is the shit.

Jag har under midsommarhelgen befunnit mig i lilla Bromölla i Skåne i goda vänners sällskap. Vi började inte med festligheterna förrän vid 18-tiden på kvällen eftersom vi inväntade långväga gäster. Värdparet hade dukat upp för ett tjugotal personer ute på sin terass. Den var visserligen under tak men saknade isolering så det blev lite småkyligt framåt kvällen men det var bara att bylta på sig och dricka mera. 😉

Kvällen fortlöp. Folk blev mer och mer överförfriskade och mer och mer högljudda. Det visade sig att ett par börjat bråka och gjort slut på fyllan. Det blev lite spänt på festen ett tag efteråt men efter ett tag verkade det som att folk återgick till det dom sysslat med innan och det hela flöt på.

Jag stiftade lite närmare bekantskap med kusinen till en av värdparets bekanta och det visade sig att denna människa, som inte bara tagit sig ända från Umeå tillsammans med sin flickvän för att fira midsommar i Skåne, även var beteendevetare och fd Skövde-student mellan 97 och 2001. I och med denna upptäckte hade vi ganska mycket att prata om. Han berättade om hur det var i Skövde på den tiden och jag redogjorde för alla förändringar som skett efter 2001. Det är lite roligt när man springer på fd Skövde-folk på ställen där man inte kunde tänka sig att träffa på såna. Även om HIS har några tusen studenter varje så är det ju inte direkt som att det kryllar av oss precis.

Efter några timmars ihärdigt festande gav jag upp och gick och la mig. Klockan var väl runt fem eller så.
I det stora hela så tycker jag nog att jag gjort mitt bästa för göra detta års midsommarafton till en kväll att minnas…eller rättare sagt en kväll att inte minnas. Tolka och drick! 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest