Ny dator

Jag kan verkligen vara impulsiv ibland. Nu har jag fått nya idéer. Min stationära dator har stått avstängd i flera månader. Något är trasigt i den och min kollega K som är datortekniker har lovat att kolla på vilken komponent det är som är den felande länken. Jag börjar iofs undra vad det är för vits med att bara köpa en ny komponent. Om det t.ex. är grafikkortet som är paj så är frågan om jag ens får tag på något bra kort som passar till det moderkort jag nu har. Burken har väl iaf tre år på nacken. Det jag allra helst skulle vilja göra är ju att köpa nytt moderkort, processor, minne och grafikkort och verkligen fräscha upp hela datorn medans jag ändå håller på. Min bärbara funkar ju iofs bra men den är inte så bekväm att sitta vid för länge då man inte sitter så bekvämt med så kassa ögon som jag har. 😉

Jag har nu plockat ihop en liten inköpslista på Komplett med komponenter som verkar passa ihop. Priset slutade på ca 3800 för följande pryttlar:

* 307202 AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz Socket 939, 512KB, BOXED m/fläkt
* 307396 EPoX EP-9NPA+ Ultra, nForce4 Ultra,ATX Socket-939,S-
ATA,GbLAN,Firewire,PCI-Ex16
* 314089 NEC DVD-brännare ND-3550 IDE Silver OEM DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer)
* 118498 TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack Kit w/two matched PC3200 DDR
DIMMs
* 321556 XFX GeForce 6800XT 128MB GDDR3 eXtreme, PCI-Express, Tv-Out/Dual-DVI,
Retail

Nec-brännaren ska iofs bort. Väntar lite med den. Mitt problem just nu är dock att jag måste punga ut med över 2k till Låneverket (CSN) i slutet på den här månaden. Jag är inte ett dugg motiverad till det just nu. Jag vill hellre ha ny burk. 🙂

Och Arvika..ja, det skulle ju vara trevligt. Men ett löfte är ett löfte och det kommer ju festivaler nästa år också. 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest