Dålig form

Den här dagen är ingen bra dag. Jag är trött, trög och den inflammerade armen gör alldeles extra ont. Den har idag varit ovanligt jävlig så jag gjorde ännu ett försök att få tag på någon av läkarna på vårdcentralen i Kortedala. Jag hade verkligen inget hopp om att komma fram eftersom jag inte lyckats med det de senaste veckorna men tro det eller ej, rätt som det var fick jag andra toner i örat än bara upptaget-tonen. Jag bad om att få en tid för undersökning men fick då till svar att inga tider fanns att få då vårdcentralen inom kort skulle flytta till nya lokaler i Gamelstan. Vissa vårdcentraler norr om stan ska tydligen slås ihop till en och samma i Gamlestan, vilket jag visste skulle ske men hade ingen aning om när. Läkaren som jag pratade med sa att jag fick kontakta privatkliniken Axess Akuten vid Järntorget så länge, ett ställe som jag åkt förbi med vagnen flera gånger man aldrig ens vetat vad det var. Hade jag vetat att man kunde gå dit när som helst, vilken tid på dagen som helst under hela året så hade jag nog inte ens fortsatt att kontakta vårdcentralen i Kortedala och deras tröstlösa tidbokningssystem. Nu ska jag till Axess Akuten imorron och jag hoppas att dom verkligen har något att erbjuda mig och mina diverse trasiga kroppsdelar.

Helgens bravader har verkligen inte gått obemärkta förbi. Var en sväng till Skövde tillsammans med B för att partajja lite på bartömningen på kåren. Det var kul, mycket folk, massa alkohol (!) och allmänt röj. Dock var det lite brist på sjyssta förfester för det var tydligen två sittningar samma kväll vilka drog en hel del folk. Vi fick till slut ihop ett litet gäng i en korredor och där satt vi på balkongen och sänkte glas efter burk efter flaska och lyssnade på en hackig CD-spelare. Vädret var jättemysigt när solen väl behagade titta fram och jag får nog medge att jag saknar Skövde en hel del trots allt. Iaf festlivet. Dock märks det ju att man inte festat på ett bra tag och att kroppen inte är 20 längre, även om huvudet verkar tro att den är det. Spriten tog snabbt och hårt och när jag väl kom till kåren fick jag nöja mig med vatten i iaf ett par timmar för att få ordning på mig själv. Jag är faktiskt oerhört tacksam för att jag har förmågan att känna när det blivit för mycket och att jag inte hinner bli helt väck innan jag inser det.

Dagen efter var dock inte lika rolig. Morgonsol och varmt som i en bastu i rummet där jag övernattade och jag var törstig som om jag hade satt i mig en hel saltkvarn dagen innan. Man mår alltid som man förtjänar, något annat kan inte sägas. Jag och B såg till att komma hem med ett relativt tidigt tåg för att inte sova bort hela dagen. Det var rätt skönt att komma hem och faktiskt få nåt vettigt gjort även om det vettiga bara bestod i att packa upp ryggan, vattna blommorna, konstatera att frysen stått på glämt i ett helt dygn, äta väldigt mjuk glass, somna framför En vampyrs bekännelse och IRC:a.

Det var min helg i ganska korta drag det.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest