Bodström

Jag sitter just nu och lyssnar på 14-nyheterna på Ekot. Det verkar som om stackars Bodström har blivit lite upprörd. Han tilbakavisar också anklagelserna om att han skulle ha varit inblandad i tillslaget mot The Pirate Bay i onsdags och bedyrar att han aldrig skulle göra något sådant. Som sista slutkläm säger karln att han inte ens vet vad tillslaget mot TPB innebär! Ursäkta? Justitieministern vet inte vad ett polistillslag mot en misstänkt fildelningssite innebär? Har allt som stått i medierna helt undgått honom under de två senaste dygnen eller går han ständigt runt med skygglappar så att han ska slippa se och höra allt han ställer till med p.g.a. sina framlobbade lagar?

Det första kan jag köpa, d.v.s. att Bodström kanske inte hade något att göra med tillslaget trots allt. Men att han inte skulle veta vad razzian mot TPB innebar rent praktiskt låter ju underligt. Han ska visserligen inte lägga sig i enskilda fall…men vad är det han inte förstår egentligen?

Bodström har ju inte direkt varit en favorit i svensk politik under det senaste året. Han har ju lyckats ganska bra med att göra sig osams med de flesta unga väljare i det här landet. Ingen vidare bra strategi inför valet, kan man tycka… Så efter all kritik han fått p.g.a. den nya upphovsrättslagen så kanske det inte borde komma som en överraskning för honom att han utpekas som skurken när en av världens största torrent-trackers (som råkar vara svensk) raidas. Eller?

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest