Sjuk

När jag kom hem från jobbet i fredags började jag få oroväckande symptom som ont i halsen och sånt. Anade att jag häll på att bli förkyld och mycket riktigt. På lördag morgon var jag så klart helt igentäppt. Jag kände mig dock inte sjuk men huvudet kändes helt igenslämmat.

M hade bjudit kompis C från Skövde (eller rättare sagt Falköping) att komma och hälsa på oss i Götet. I lördags var vi och flannerade i Slottsskogen, fikade och käkade glass. Sedan bestämde vi oss för att grilla och sen gå på bio. Så det gjorde vi. Dock var klockan redan runt fem när vi bestämde oss för det och det tog ju en stund att ta sig hem då spårvagnarna inte riktigt gick som dom skulle på grund av Göteborgsvarvet. Sen skulle vi ju handla, förbereda maten, tända grill, vänta på att sagd grill skulle bli grillklar, grilla maten, vänta på att sagda mat skulle bli ätklar…osv. Tiden sprang ifrån oss lite och vi kom in i biosalongen knappt fem minuter innan filmen började. Alltså filmen, inte reklamen.

Det där med att rusa till bion börjar bli en tradition tror jag bestämt. Det var ju nästan samma procedur när vi skulle iväg och se V för Vendetta då nån idiot hade dragit i nödbromsen på spårvagnen, precis där spåren går ihop från Kortedala och Bergsjön så att vagnen i fråga fastnat där och därmed inte kunde släppa förbi andra vagnar.

Filmen vi såg hette The Libertine och handlade om en greve som var djupt alkoliserad, förlustade sig med flickor både till höger och vänster och blev hög av teater (typ). Greven spelades av Johnny Depp och jag måste säga att trots att filmen i sig var väldigt vulgär och något dyster så upphör inte Depp att imponera med sina rollprestationer. Vad han är spelar för karaktär så blir det bara så bra. Greven av Rochester var verkligen en synnerligen udda och inte vidare trevlig person, även om hans bättre sidor började visa sig precis då man började undra om filmen hela tiden skulle hålla samma låga nivå…gällande det vulgära då. I det stora hela tycker jag filmen var bra. Inte en av Depps bästa men helt klart sevärd och…ja, intressant.

I söndags åkte vi ut till Hissingen och shoppade lite. M handlade skor. C och J hjälpte till. Själv satt jag på en pall och kände mig allmänt matt och hängig. På söndagkvällen kände jag hur förkylningen inte alls började gå åt något bra håll. Kände mig ännu mera matt och hängig och sedan kom febern krypande. Jag gick och la mig och ställde klockan på 8 då jag skulle ringa min chef och sjukanmäla mig. Och tur var väl det för jag sov urkasst natten söndag-måndag och mått pyton på måndag morron.

Nu är det tisdag och jag har varit borta från jobbet idag med men nu börjar jag äntligen känna mig som människa igen. Sov riktigt bra inatt och ska nog försöka ta mig till jobbet imorron.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest