Kall och trött

Varför måste rummet som jag sitter och jobbar i vara så förbannat kallt? Jo, kanske för att det sitter ventilationstrummer här som fäktar kall luft så att jag fryser som en gris. 🙁 Det är egentligen det enda som jag inte gillar med det här arbetsrummet…samt att det inte finns något fönster. Åtminstone inget som vätter utåt. De två fönster jag har vätter mot korredoren. Skittråkigt.

Jag tycker om fönster. Jag tycker om att sitta och titta ut och dagdrömma. Att se efter vad det är för väder och bara drömma sig bort. Alltid när jag reser: åker bil, buss, flyg eller vad det nu kan vara så vill jag alltid sitta vid ett fönster. Och att inte ha något fönster som vätter utåt är fruktansvärt oinspirerande.

Jag börjar nästan tappa hoppet om våren också. Var är värmen? Det var så fint och varmt för några veckor sen och nu är det skitkallt. Nästan vinter! 🙁 Jag vill sola och njuta av sommaren!

I helgen var jag, P, B och N på bio igen och såg X-Men III. Jag gillar verkligen X-Men-triologin. Inte så mycket för att mutanter är coola utan för att jag tycker så mycket karaktärerna och för att hela budskapet med filmerna är så bra. Dom visar utanförskap på ett bra och tydligt sätt, både sorgligt och grymt och det hela är dessutom väldigt underhållande. Roliga kommentarer som inte alltid är helt väntade och karaktärerna kan man nästan inte låta bli att engagera sig i och känna med. Ja, jag tycker om X-Men. 🙂

Innan bion hade vi X-Men-maraton för att vara lite up-to-date inför den tredje filmen. I vanlig ordning blev det nästan att vi kom till bion med andan i halsen för att hämta ut biljetterna. Vi fyra har vissa problem med att komma till bion i bra tid verkar det som. Börjar, som jag skrivit i ett tidigare inlägg, bli en tradition av det hela.

Nästa film jag kommer att se på bio lär nog bli Da Vinci-koden. Jag var inte så väldans nyfiken på den innan jag läst boken men nu ser jag verkligen fram emot den. Boken passade mig rätt bra. Den var spännande, mystisk och med fiffigt påhittade karaktärer. Jag läste den som e-bok och inläsaren var väldigt bra. Han kunde bra franska och engelska och jag hade nog inte fått ihop alla franska ord och namn lika bra på egen hand. Inläsaren lyckades även ge varje karaktär ett speciellt tonläge i deras repliker vilket gav karaktärerna mer liv, på något sätt. En bra inläsare är otroligt viktigt för e-böcker. Det kan ibland vara helt avgörande för om man orkar lyssna färdigt på boken eller inte.

Igår slappade jag bara. Och tvättade. Och färgade håret. Var inne en snabbis till stan och köpte hårfärg, hårspray, lite smink, en BH och en bikini. Åt upp lite rester i kylen. Kycklingsallad bl.a. och lite grädde från i torsdags då jag hade tjejmiddag med några kompisar från högstadiet och vi käkade marrängswiss. Fortfarande lite grädde kvar men den börjar nog bli färdig för soporna…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest