En skön helg

Nu är helgen slut och en ny vecka har tagit sin början. Som vanligt känns det lite trögt i början av veckan men innan man vet ordet av så är det ju fredag igen. Dom säger att det fina vädret kommer att hålla i sig tills imorron men att det sedan ska bli lite kallare. Låter inte alls kul. 🙁 Jag har ju precis börjat vänja mig vid vårvärmen, handlat nya vårkläder, utemöbler till balkongen, frukost på densamma i morgonsolen och bara njutit i helgen. Ser fram emot sommaren så otroligt mycket och vill att det ska vara sol hela tiden. Däremot ser jag inte fram emot att behöva jobba större delen av sommaren. Är ju så van vid att ha sommarlov men nu är det bara tre veckors semester som gäller. 🙁

I helgen har jag och min kompis M varit ute på IKEA igen. Jag och mamma var ju där förra veckan. Då handlade jag bl.a. en sån där bambu-gardin. Men med min kassa framförhållning så tänker jag ju aldrig på att mäta mina fönster innan jag åker till IKEA, ifall jag skulle vilja köpa gardiner eller liknande. Resultatet blev ju så klart att bambu-gardinen jag köpte inte var tillräckligt bred. Så med anledning av detta så bar det alltså av till IKEA än en gång och så klart blev en del mer saker man köpte. Bl.a. utemöbler till balkongen. Två röda stolar i plast med metallram från IKEA samt ett vitt bord från Jysk som passade perfekt. Sen blev det lite tallrikar och bestick, en mortel, en ugnsform och lite annat. Ska ju ha tjejmiddag för mina gamla klasskompisar från grundskolan om några veckor. Jag hade inte så många tallrikar innan… typ 3. Man behöver ju inte så många när man bor ensam. Hade inte bestick heller så det räckte så det blev ju att man handlade lite.

När vi kom hem från Kållereds-utflykten drog M till Skövde för att festa medan jag städade upp lite hemma. Nåja, tog reda på alla nyinköpta varor då. Så värst seriös städning blev det ju inte. Satte upp lite tavlor, ställde ut utemöblerna på balkongen, vattnade alla växter och bara slappade.

Igår åkte jag in till stan och handlade lite kläder. Köpte bl.a. ett par vita Rebook-skor för 600. Lite dyrare än vad jag tänkt mig men det blev som det alltid brukar bli för mig. Jag hittar skor jag gärna vill ha på en vanlig skoaffär men dom finns aldrig i min storlek så jag hamnar förr eller senare på någon sportaffär. Men så har dom riktigt bra skor också. Sen köpte jag ett skärp, en jeans-kjol och några linnen i olika färger.

Det har med andra ord gått åt en hel del pengar den här helgen. Så nu är över halva lönen förbrukad efter en och en halv vecka. Men jag är inte så orolig egentligen. Jag har fortfarande mer pengar kvar än vad jag brukar ha när jag levt på CSN och betalat hyra och alla räkningar. Bara jag har pengar kvar till mat och nytt busskort så klarar jag mig. Är lite sugen på att köpa en MP3-spelare med för min förra gick ju sönder. Fick visserligen ett PSP av min bror i julklapp men den var tyvärr lite knasig att spela MP3:or på. Kan dock inte riktigt bestämma mig vilken jag ska köpa så jag väntar jag nog lite.

Oops… kanske borde jobba lite så att man får lön för den här månaden med. 😉

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest