Sorg och förtvivlan…men respekt till Färjestad

Igår var en svart dag i svensk hockey-historia…iaf för laget som jag håller på…dvs. Frölunda. Den sjätte och vilken också blev den sista finalmatchen i bäst av sju mellan Frölunda och Färjestad slutade inte helt oväntat med seger för Färjestad som därmed tog SM-Guldet. Frölunda blev praktiskt taget överkörda av Färjestad i början på matchen då dom gjorde tre mål i första perioden. Jag såg inte matchen så jag vet egentligen inte hur det gick till men tydligen tog Frölunda-spelarna sig själva i kragen efter det…eller så tog tränaren dom alla i örat för matchen slutade trots allt med bara 5-3 till Färjestad. Trots att jag tjurade hela kvällen igår så kan jag inte säga att Färjestad inte var värda sitt guld. För det är dom. I tre år i rad har dom sett sig besegrade och fått nöja sig med silver. 2003 och 2005 var det som bekant Frölunda som såg till att det blev så, så visst var Färjestadarna väldigt sugna på revanch. Grattis Färjestad! Och till spelarna i Frölunda vill jag bara säga att jag känner med er men ha förtröstan! Ni är fortfarande bäst! 🙂

Idag ska vi ha personalfest här på jobbet för att avtacka våran optiker som snart gå i pension. Det ska bli trevligt. Har hunnit vara med på några personalfester redan. Bl.a. i julas och i samband med att en av våra andra medarbetare slutat. Det har varit mycket trevligt båda gångerna och det märks verkligen att vi har ett väldigt kamratligt klimat på våran arbetsplats. Det gör det också värt att pendla hit de två timmarna varje dag för det är ju trots allt inte bara pengarna som räknas…även om det är störtskönt att slippa bekymra sig för räkningar ett tag framöver. Trivs man inte på sin arbetsplats kan ingen lön i världen (tror jag) ersätta ett bra arbetsklimat.

Imorse försov jag mig för övrigt. Vaknade kvart i sju och kunde inte ens komma ihåg att jag hört mobilen tjuta vid halv sex. Fick lite brådis och kom till jobbet en timme försent. Inte så farligt även om det var onödigt eftersom det går på min flextid och jag tycker nog att den flextiden jag tjänat ihop än så länge kan användas till roligare saker än att sova bort. Så himla jobbigt är det ju inte att gå upp halv vid sex varje dag…eller? 😉

Nu är det lunch! *hungrig*

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest