Glaaad!

Efter flera veckors väntan, ångest och frustration har jag nu äntligen fått mitt tentabesked. Och det var för en gång skull ett mycket trevligt sådant. Jag klarade den! Jag kan nu äntligen koppla bort allt vad objektorienterad programmering heter ett bra tag framöver och istället ägna mig åt andra saker. Som exempelvis Industriell ekonomi. Skittråkigt men nu känns det verkligen som om jag börjar komma någonvart igen. Så himla skönt! Men om sanningen ska fram så var det inte med någon stor marginal som jag fick godkänt. Gränsen för godkänt, eller rättare sagt för trea, gick vid 49 och jag hade 50. 🙂 Utan poängen från inlämningsuppgifterna hade jag inte klarat den…eller snarare långt ifrån. *pusta ut*

Helgen har i övrigt varit ovanligt händelserik och väldigt rolig och trevlig. Min kompis M från Skövde har varit och hälsat på. På fredag-kvällen var jag, M och N (en annan kamrat från Skövde-tiden) på Notting Hill där studentföreningen Di Gamles Göteborg brukar träffas för After Work den tredje fredagen i varje månad. Vi blev ett litet gäng på cirkus 8-9 personer som satt och språkade till nio-tio tiden innan jag och M drog oss hem mot Kortedala för att sova. M skulle sova på den nyinköpta luftsängen från företag J var det tänkt. Men på lördagsmorgonen gick det upp för oss att luftmadrassen var kass. Den läckte luft som ett jäkla soll. Så det fick bli reklammationsturné ut till Askim för att byta madrassen. Det var en ganska lång trip men ganska trevlig med mycket skratt och stoj. Vi lyckades även denna dag få med oss N. När vi kom hem från Askim gick vi och handlade ingredienser till Flygande Jacob. Senare slöt även den fjärde Skövde-kamraten P upp med oss andra hemma hos mig. Medan Jacob och riset tillagades i ugn och på spis pumpade vi upp luftmadrass nummer 2 och lyssnade på en massa synthmusik. Det var en riktigt trevlig stämning och maten var god och musiken var bra och luftmadrassen gjorde just då inga större tecken på att släppa ut luft.

Efter maten begav vi oss till spårvagnshållplatsen för att ta oss in till stan för det kommande biobesöket.
Men när vi kom till Allhelgonakyrkans hållplats visade det sig att någon försökt vara lustig och dragit i nödbromsen på sexans spårvagn så att den stannat och sedan fastnat. Olyckligt nog hade den stannat precis innan spåren från Kortedala och Bergsjön går ihop och den stog så nära spårväxlingen att elvans spårvagn som kom bakom från Bergsjön-hållet inte kunde passera. Naturligtvis var det ju den vi skulle åka med. Vi stog en stund och funderade på hur vi skulle göra för klockan var ca 20 och 20:30 skulle vi hämta ut våra biobiljetter. Till slut fick det bli taxi och vi anlände till bion ca en kvart försenade men det visade sig att det inte var någon rusning till filmen så våran reservation fanns kvar. Så det blev V för Vendetta till slut, trots att det såg rätt mörkt ut innan vi bestämt oss för att ringa taxi och innan taxin kommit och plockat upp sig. Jag var dessutom så inställd på att äntligen få se filmen. Den var värd varenda krona men kanske en smula annorlunda än vad jag förväntat mig, men väldigt bra.

Igår söndag var vi ute och gick en sväng med E, som också pluggat i Skövde. Vi hamnade till slut på ett fik vid Kortedala torg. Därifrån tog jag sedan spårvagnen ut till Hissingen för att hälsa på T, som inte pluggat i Skövde. 😉 Han bjöd på mat och vi satt och snackade i nåra timmar innan han var tvungen att åka och jobba och jag åkte hem. Trots att helgen varit väldigt trevlig så känns det ändå som om den varit väldigt lång. Men det har väl att göra med att man hunnit med en hel del…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest