Ännu finns det hopp

Det har gått lite trögt för Frölunda i semifinalen mot Linköping. Det började bra med att dom vann den första matchen i bäst av sju men efter det vann Linköping tre matcher på raken. Vändningen kom dock i söndags när Frölunda vann på hemmaplan och även på bortaplan igår. Nu står det 3-3 i matcher och den sista och avgörande matchen är imorgon – på hemmaplan, vilket är en mycket bra förutsättning för att Frölunda ska kunna och troligen kommer att gå till final. En annan faktor som påverkar är ju så klart Linköpings grisiga spel. I söndags var det inte vackert och inte heller igår. Fortsätter Linköping på det här sättet kommer morgondagens match inte bli svår för Frölunda. Jag skulle så gärna vilja gå dit och kolla. Trist att man inte känner någon i Götet som är så intresserad av hockey.

En annan sak som jag irriterat mig på på sistone är debatten om att Svenska fotbollslandslaget borde bojkotta Fotbolls-VM p.g.a. att detta jippo skulle främja prostitutionen i Tyskland. Jag är själv inte ett dugg intresserad av fotboll, jag tycker det är tråkigt och fullständigt ointressant men jag kan ändå inte låta bli att reta mig lite på den här debatten. Jag frågor mig själv precis samma fråga som jag häromdagen hörde någon ställa på radiosporten, d.v.s. varför är det alltid idrotten som ska gå i spetsen för såna här frågor? Är det inte det vi har våra politiker till?

Jag vill å det bestämdaste säga att jag naturligtvis inte på något sätt förespråkar prostitution. Jag tycker det är hemskt och sorgligt att det överhuvudtaget finns och att kalla det ett yrke är fruktansvärt lamt och bara ett sätt att förtränga problemet, enligt min mening. Men det här är en lagfråga, inte en sportfråga. Jag tycker att svenska politiker inom EU:s samtliga beslutande organ ska arbeta hårdare med dessa frågor och försöka vända opinionen i Europa, för uppenbarligen är vi i Sverige ganska ensamma om våra lagar mot, och även våran inställning till prostitution, varför en bojkott mot Fotbolls-VM lär bli än mer verkningslös. Jag tror inte att arrangörerna bryr sig mer om Sveriges deltagande än något annat lands deltagande, snarare mindre. Vad är det som får oss att tro att vi är så himla viktiga hela tiden? Och vad kan man förvänta sig av en bojkott av Fotbolls-VM? För det är väl ändå ingen som inbillar sig att Tyskland plötsligt ändrar sina lagar gällande detta bara för att lilla plutt-Sverige inte vill vara med och spela fotboll med dom andra barnen?

Ärligt talat, det här är fel approach. Men när jag ändå är inne på det här ämnet så tänker jag spinna vidare lite på det och ställa frågan om andra idrottsevenemang som exempelvis OS. Jag ska inte säga att jag vet att det är lagligt med prostitution i Grekland eller Italien, men låt oss för en stund anta att det är det, varför bojkottade isf inte Sverige OS i Atén eller OS i Turin nyligen? Vad är det egentligen som skiljer ett sportevenemang från andra sportevenemang när folk uppenbarligen kommer till skada? Varför är vi inte konsekventa med våra åsikter? Eller är det helt enkelt så att fotbollsspelare har lägre moral än andra idrottare och att det helt enkelt säjls och köps fler sexuella tjänster under fotbollsevenemang? Jag vet inte riktigt om jag tror på det. Det stinker dubbelmoral här!

Naturligtvis är prostitution fel och ska bekämpas men det är tyvärr ett mycket mer omfattande arbete än att bara säga nej till Fotbolls-VM. En bojkott av ett land i miniriotet räcker inte. Det måste till mer resurser men framför allt måste Europas invånare ändra sin inställning till problemet.

Så, nu har jag skrivit av mig lite. Dax å jobba. 🙂

Edit: Jag har nu forskat lite i frågan gällande Greklands lagstifning gällande prostitution. I Grekland är prostitution laglig men väldigt strängt reglerad. Huruvida det är egentligen är bättre för de inblandade (jag väljer här ordet inblandade hellre än kvinnor eftersom det inte endast är kvinnor som är prostituerade) tänker jag inte spekulera i. Min uppfattning gällande bojkott av sportevenemang är densamma. Om vi ska få något gehör så får vi allt se till att vara konsekventa. Jag vill också påpeka att det egentligen inte är en bojkott som jag ställer mig tveksam till, tanken är nog bra, men jag hyser inget hopp om att prostitutionen/traficingen minskar enbart p.g.a. en bojkott från Sveriges sida.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest