Tala så att andra lyssnar

Idag ska jag, min mamma och några av mina kollegor gå på föredrag på Folkets hus i Borås. Ämnet är “Tala så att andra lyssnar” och en av föreläsarna är ingen mindre än Fredrik Lindström. Detta har jag iofs skrivit om tidigare men det ska iaf bli väldigt intressant och roligt.

Jag hörde nyss en helt vrickad historia om en korkad strippklubbsägare i Schweitz. Han hade fått besök av ett gäng brandinspektörer, och han var allt annat än förtjust i att ha dom på besök. Naturligtvis ifrågasatte inspektörerna brandrisken på strippklubben men klubbägaren sa åt brandinspektörerna att de minsann kunde hoppa upp och sätta sig på att klubben var helt brandsäker och aldrig kunde börja brinna. Då frågade inspektörerna om de prydnadsföremål som fanns på klubben och som var gjorda av papper (exakt vad dessa föremål var för något framgick inte). Nattklubbsägaren fortsatte att envist intala brandinspektörerna att även dessa föremål var helt brandsäkra och för att bevisa detta höll han upp en tändare under ett av pappersföremålen för att visa hur brandsäker denna var. Naturligtvis började det brinna hej vilt och hela stället brann ner till grunden.

Jag är nog lite skadeglad men jag kan inte låta bli att dra på munnen åt en sån här sak. Naturligtvis är det ju hemskt när ett ställe brinner ner och det är väl bara att hoppas att ingen skadades, men hur dum är man om man håller en tändare precis under ett pappersföremål, mitt framför ögonen på ett gäng brandinspektörer, enbart i syfte att påvisa hur brandsäker ett föremål i papper och en byggnad är? Inte mycket IQ där, inte. 🙂

Imorron ska jag åka hem till Götet igen över helgen. Ska gå lite på stan, kolla efter nya skor bl.a. och gå till bibblan. Fick 1000 pengar av pappa i födelsedagspresent och det vore väldigt trevligt med att par nya skor. Ska det fortsätta vara så här kallt så kommer jag hinna frysa tårna av mig eftersom jag fortfarande går i mina höstskor. Mina riktiga vinterskor läcker in vatten och är dessutom fula och klumpiga. Jag kanske till och med har råd att klippa mig också och det vore inte dumt. Jag skulle behöva en rejäl renovering hela jag, känns det som. 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest